Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Combinatie van keramiek, geslagen koper en gerecycled plastic

Architectuurstudio en ontwerper voorzien hotel van bijzondere kledingstandaards

Architectuurstudio Red Deer en ontwerper Jan Hendzel Studio hebben een reeks kledingstandaards ontwikkeld voor een gerenoveerd hotel in het Engelse Hertfordshire. De standaards zijn uitgerust met handgemaakte details die elk exemplaar uniek maken.

Hendzel hield toezicht op de ontwikkeling en productie van 120 kledingstandaards voor het Birch hotel in Cheshunt, dat werd gerenoveerd door Red Deer. De sculpturale objecten kunnen worden gebruikt voor het ophangen van een jas of jurk, maar ook als een handige plek om geld, een mobiele telefoon, een horloge of sieraden te laten.

De architecten zagen in keramiste Emma Louise Payne en ontwerper Charlotte Kidger geschikte medewerkers voor het project. Hendzel voegde metaalsmid Lucie Naujalis toe aan het team en hield toezicht op de samenstelling van de verschillende elementen.

"We werkten samen met Red Deer aan de eerste ontwerpfase om een ​​object te creëren dat alle verschillende stukken harmonieus zou verenigen", vertelde Hendze. "Daarna ging iedereen weg en deed zijn eigen ding." De opdracht aan de kunstenaars was om te produceren zoals ze normaal zouden doen", voegt hij eraan toe. "En zo kwamen we uit op zo'n scala aan interessante en verschillende stukken."

De kledingstandaards hebben een kleurrijke bol- of pilvormige basis die is gemaakt door Kidger met behulp van afvalplastic gemengd met speciaal geverfde hars. Het materiaal wordt in lagen in een mal gegoten om een ​​veelkleurig, gelaagd effect te creëren. Keramist Payne produceerde een reeks bloempotten en Naujalis maakte met de hand geslagen gepatineerde koperen schalen om snuisterijen in op te bergen. Het atelier van Hendzel heeft de houten stands vervaardigd, die zijn gemaakt van gelamineerde plataan en es.

De studio specificeerde ook ronde trays gemaakt van kurk die wordt verwarmd en in een vorm wordt geperst, waardoor het een opvallende donkere tint krijgt. De studio werkte ook aan andere meubels en accessoires in het hele hotel, waaronder kurken hoofdeinden in de slaapkamers.

Meer informatie:
Jan Herndzel Studio
www.janhendzel.com
www.thebirchhotel.com

Publicatiedatum: