Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marieke Castelijn: ''Vooralsnog hobbelen we nog even door''

'Ons voordeel is dat we nauwelijks exporteren en puur van Nederland afhankelijk zijn'

Castelijn Meubelindustrie produceert al sinds 1958 tijdloze meubels. Ook bij dit bedrijf uit Roelofarendsveen is het nieuws omtrent het coronavirus niet ontgaan en treffen ze de nodige maatregelen om besmetting tegen te gaan. De productie kan vooralsnog gelukkig doorgaan.

''Deze tijd is zo onwerkelijk'' vertelt Marieke Castelijn. ''Gelukkig kunnen we onze orders nog verwerken en de productie voortzetten. Ons voordeel is dat we nauwelijks exporteren en puur van Nederland afhankelijk zijn. Hierdoor kunnen we vooralsnog door met ons werk.''

Uiteraard heeft het meubelbedrijf ook de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, zoals extra desinfecterende handelingen, handwas protocollen opgehangen, deuren zoveel mogelijk opengezet en extra tafels in de kantine geplaatst zodat er meer ruimte is tussen de medewerkers om besmetting te voorkomen. 


Marieke Castelijn tijdens Dutch Design Dock in 2019.

Onzekere situatie
Toch blijft het onzeker over hoe de situatie er over een week uitziet. ''We werken vooralsnog gewoon door, maar weten ook niet voor hoelang. Als we in Nederland ook een totale lockdown krijgen, zoals in Italiƫ en Spanje nu gebeurt, kan de stand van zaken er weer heel anders uit gaan zien. Wij kunnen dan onze klanten, voornamelijk winkeliers en projectinrichters, niet meer van onze producten voorzien. Maar zolang we onze klanten in Nederland kunnen bedienen en uit kunnen rijden, blijven de lijnen openstaan en kan ons werk ook doorgaan.''

Marieke beseft dat deze onzekere situatie voor veel Nederlandse ondernemers geldt. ''Gelukkig hebben we houdbare producten die niet over de datum gaan en bijvoorbeeld over twee maanden ook besteld kunnen worden. We hopen dat de maatregelen die genomen worden door de regering en alle Nederlanders helpen de piek in te dammen zodat er voor iedereen snel een sprankeltje hoop tevoorschijn komt.'' 

Ook vandaag zijn de vrachtwagens weer weggereden naar klanten om deze te bedienen met de producten van Castelijn Meubelindustrie. Ook bij de chauffeurs worden de nodige maatregelen genomen, zoals handen wassen na elk klantenbezoek. ''We blijven logisch nadenken in deze gekke situatie. Ondanks het saamhorigheidsgevoel dat nu gevoeld wordt, hoop ik dat we er snel uit komen'', besluit Marieke.

Over Castelijn
Castelijn produceert al sinds 1958 tijdloze meubels, 100% in Nederland ontworpen en gemaakt door een trots Castelijn-team. In dit familiebedrijf zijn duurzaamheid, milieubewust produceren, service en kwaliteit dan ook geen modeverschijnselen, maar kernwaarden. Castelijn, de makers van design.

Meer informatie: 
Castelijn Meubelindustrie B.V.
m.castelijn@castelijn.nl 
www.castelijn.nl 
071 331 04 67