Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede verlichting voorkomt gezondheidsklachten

De juiste kantoorverlichting voorkomt gezondheidsproblemen en een bedrukte gemoedstoestand. Waar een te fel licht vooral voor migraine en hoofdpijn kan zorgen, voelen mensen zich bij te weinig licht eerder futloos en vermoeid. Modular Lighting Instruments paste de vier fundamenten van lichtcomfort – lichtsterkte, helderheid, contrast en verblinding – toe op haar kantoorklassieker Drupl, voorzag hem bovenaan van een algemeen lichtpunt en benoemde hem tot Drupl Uplight.


Door druppelvormige lenzen verspreidt het licht zich goed.

Een gefinetunede klassieker
De klassieke Drupl heeft sinds zijn geboorte in 2015 stap voor stap werkterrein gewonnen, tot de absolute kantoorlieveling die het nu is. Als focusverlichting boven bureaus en werktafels, maakte Drupl deel uit van een groter lichtplan. Door de uitbreiding met een bovenverlichting op de armatuur, catert Modular L.I. met Drupl Uplight de vraag naar een multifunctionele tool: door focuslicht met algemeen licht te combineren, volstaat Drupl Uplight voor een volledig en comfortabel lichtplan.

Drupl Uplight kan gebruikt worden in drie verschillende standen: enkel de vertrouwde Drupl-focusverlichting, de algemene bovenverlichting, of beiden voor een perfect verlichte en stimulerende werkomgeving. Zoals bij de 1e generatie Drupl, voldoet ook de Drupl Uplight aan de EN12464-1-norm met een Unified Glare Rating (UGR) – of verblindingsfactor – van 11.



De efficientie van een druppel
Deze lage UGR wordt verkregen door de specifieke vorm van Drupl, die tevens verantwoordelijk is voor de naam van de armatuur. Het licht van de ingewerkte ledstrip wordt niet (zoals bij de meeste led-armaturen) verspreid door een diffuseerplaat, maar gaat door een reeks druppelvormige lenzen die de lichtstralen in verschillende hoeken uitzendt en door de unieke bolle vorm verblinding voorkomt. Afhankelijk van hoe hoog Drupl hangt, kunnen de stralen in een hoek van 50°, 80°, 100°en 120° schijnen. 

Meer informatie:
Modular Lighting Instruments
www.supermodular.com

Publicatiedatum: