Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goedegebuure Natural Decorations houdt de deuren open

'We zitten in hetzelfde schuitje, zijn een gezond bedrijf maar het is wel afwachten'

Goods by Goedegebuure en moederbedrijf Goedegebuure Natural Decorations blijven ondanks de onzekere tijden waarin het coronavirus rondwaart open. "Sterker nog, we zijn volop bezig met het uitleveren van orders van Trendz Voorjaar en Christmasworld 2020", meldt het bedrijf in een verklaring aan haar klanten.

"Wij merken met onze twee bedrijven vooral bij Goedegebuure Natural Decorations de gevolgen van het virus", vertelt communicatiemedewerker Daisy van den Broek. "De directe verkoop van onze versartikelen zoals bloesemtakken is een stuk minder dan gewoonlijk. Gelukkig hebben we nog andere afzetmogelijkheden, maar ook die verkoop gaat geleidelijk droogvallen."

Onzekere tijden
"Bij Goods hebben we nog geen drastische gevolgen ervaren, we hebben twee grote beurzen achter de rug: Christmasworld en Trendz. Die zijn erg druk geweest. Het kost tijd om alle orders te verwerken, dus daar hebben we nu de tijd voor. De onzekerheid is natuurlijk heel lastig: hoe lang gaat het nog duren?"

"We zijn een groothandel dus we leveren zowel aan grote als kleinere bedrijven. En wat als de veiling misschien dicht gaat? Het is allemaal erg spannend. De laatste berichten vertellen ons dat er veel bloemen worden doorgedraaid, kwekers mogen veel minder aanleveren. Via de overkoepelende organisatie Royal FloraHolland worden we middels een blog op de hoogte gehouden. In de bloemenbranche is nu het topseizoen met de bloesems e.d. Dat is altijd een fijne tijd waarin we goed kunnen verkopen. Bij Goods is de actieradius langer. We kunnen weinig anders doen dan afwachten."


Links Jan Willem en broer Walter Goedegebuure.

Jubileum
Goedegebuure Natural Decorations viert dit jaar het 15-jarig bestaan. In 2005 startte Jan Willem Goedegebuure met de verkoop van berkentakken op de bloemenveiling. Gaandeweg kwamen er steeds meer bijzondere takken en soorten vers bij. Ook sloot broer Walter zich na een paar jaar aan. "In 2018 zijn we begonnen met de verkoop van klokken en dit liep meteen zo goed dat hieruit een nieuw merk is gekomen: Goods by Goedegebuure. In een kleine twee jaar tijd maakt ook dit bedrijf een positieve ontwikkeling door, vandaar dat we met  twee stands op Christmasworld stonden. Goods is groot in klokken, lampen, decoratie, woonaccessoires en droogbloemen."

"Klanten van Goods zijn voornamelijk woonwinkels, tuincentra, kadowinkels en diverse grote ketens. Tot de klantenkring van Goedegebuure horen: exporteurs, tuincentra en bloemengroothandels. De bedrijven zitten op een locatie met ongeveer 35 personen waaronder agenten en verkopers in China, Italiƫ en Duitsland. De mensen in Italiƫ zitten wel achter de computer, maar kunnen verder niet op klantenbezoek. China is gelukkig over de piek heen en daar gaat alles weer een beetje lopen."

"We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We zijn een gezond bedrijf maar het is afwachten, we willen zeker niet doemdenken en negatief zijn, maar het is wel spannend. We kunnen niet anders dan afwachten.

Meer informatie:
Goedegebuure Natural Decorations/Goods by Goedegebuure
Legmeerdijk 313 
1431 GB Aalsmeer
info@goods-by.nl
www.goods-by.nl