Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

WoonTotaal verbindt de interieurbranche met elkaar als een grote gemeenschap

'Extra digitale arm voor de winkelier zorgt voor een foutloze order bij de leverancier'

De wereld ligt aan de voeten van Sieval Dedicated Solutions. Ooit begonnen als softwarebedrijf breekt het nu door als brancheplatform, waarbij het met WoonTotaal de interieurbranche met elkaar verbindt als een grote gemeenschap.
"Het softwarepakket dient voor de invoer en verwerking van confectie- en vloerenorders, waardoor de winkelier zich alleen op de verkoop hoeft te richten en niet meer druk hoeft te maken over berekeningen en bestellingen. Het stelt resellers, fabrikanten, leveranciers en andere specialisten in de interieurbranche in staat om rijk gedetailleerde maatwerkorders volledig en foutloos te automatiseren. Dit bespaart tijd, geld en faalkosten. Ze krijgen er als het ware een digitale arm bij. In principe hoeven alleen de maten ingevoerd te worden, de rest wordt automatisch berekend. Uiteindelijk krijgt de leverancier een foutloze order binnen", vertellen salesmanager Sander Janssen en algemeen directeur Lennert Advocaat van Sieval Dedicated Solutions.

Salesmanager Sander Janssen (links) in een onderonsje met algemeen directeur Lennert Advocaat.

Inmiddels zijn al meer dan 4000 winkels in Nederland en België aangesloten op WoonTotaal (de internationale naam is decoloop), dat door fabrikanten en groothandels bekostigd wordt. "De leverancier van gordijnen, vloeren, harde raamdecoraties, railsen en zelfs banken is onze klant. Alles dat configureerbaar is, kan aangesloten worden op ons systeem. De winkelier is de voorkant, wij leggen verbindingen met de stakeholders", leggen Lennert en Sander uit. "Eigenlijk zijn we meer een omnichannel platform geworden. Door onze api-oplossingen kunnen orders zowel online als in de winkel worden aangemaakt, aangepast, opgeslagen en betaald worden."

Monteurs en stoffeerders
WoonTotaal is een verbinder tussen alle professionals in de interieurbranche. In binnen- en buitenland wordt door veel grote gordijnen- en vloerenleveranciers maar ook toonaangevende gordijnateliers het bedrijf gebruikt als standaard calculatie en bestelmethode. Maar het bedrijf gaat verder. De oprichting van de WoonTotaal-Academy is daar een goed voorbeeld van. In een trainingscentrum in Zoetermeer worden kennis en expertise gedeeld waarmee de interieurbranche ondersteund wordt met trainingen voor interieuradviseurs, woningstoffeerders, projectstoffeerders en parketteurs. "Er is een groot tekort aan vakbekwaam personeel. Wij geven trainingen en leiden mensen op. En met onze planningsmodules verbinden we de monteurs en stoffeerders aan de orders van het WoonTotaal platform." 


Directeur/eigenaar Eelko Sieval (links) zet zijn handtekening onder de overeenkomst met 's werelds grootste software leverancier.

Microsoft
Begin dit jaar zette Sieval Dedicated Solutions de handtekening voor een gecertificeerde integratie-app van het WoonTotaal platform met de ERP & CRM oplossing van Microsoft Dynamics 365. Hiermee kan de winkelier vanaf midden 2020 zijn hele bedrijfsproces automatiseren. Men wordt een goede, betaalbare en complete oplossing aangeboden voor alle gebruikers van WoonTotaal, zowel voor de duizenden (kleinere) winkels, als ook voor de tientallen (grotere) winkelketens, groothandels, leveranciers en ateliers die op het platform zijn aangesloten.
Gelijktijdig met de ontwikkeling zal ook een team van WoonTotaal medewerkers opgeleid worden voor de verkoop, implementatie en ondersteuning van Dynamics in het branche-omvattende netwerk van online shops, winkel(keten)s, groothandels, leveranciers, ateliers en productiebedrijven. 

Buitenland
De volgende slag die Sieval Dedicated Solutions wilt slaan, is in het buitenland. "We hebben in Nederland vrijwel alle leveranciers van gordijnen binnen boord. Uiteraard willen we ons platform met nog meer partners uitbreiden. We staan dan ook open voor elke vorm van samenwerking. WoonTotaal draait inmiddels dankzij Nederlandse leveranciers al in 12 landen. Maar we maken ook buitenlandse leveranciers warm voor ons softwaresystemen. De grootste groei ondervinden we nu in Duitsland, Groot Brittannië, Ierland en Oostenrijk." 

Revolutie
"Na de zomer lanceren we een vloerenmodule waarop we alle vloerenleveranciers aan willen sluiten. Dat de klant naast gordijnen ook vloeren, plinten, lijm enz. kan bestellen. Dat is een revolutie; niet een ander platform kan dit aanbieden. Veel winkeliers worstelen met de orderuitvoering van vloeren, mede omdat het een gelaagd product is. Met ons systeem worden alle drempels weggenomen."

"Waar we over vijf jaar willen staan? Dat we volop in Europa gesetteld zijn. We kijken met veel genoegen vooruit, er is nog veel te winnen. In Groot Brittannië en Ierland hebben we en salesagent aangesteld, daar zullen we dan ook de nodige stappen hebben gezet. Maar het belangrijkste wordt, dat we de financiële instap op WoonTotaal kunnen verlagen. Dat er voor geen enkele leverancier meer reden is om niet deel te nemen aan ons platform. Nu al heb je de kosten er binnen een jaar uit!" 

De visuals-afdeling van WoonTotaal kan krachtige texturen creëren voor 2D- en 3D-scènes die bedrijven op de eigen platforms kunnen plaatsen, maar ook in websites eb winkels als (kamer)scènes. Ook  kan men de stoffen foto's of scans maken.

Meer informatie:
Sieval Dedicated Solutions
Meppelerweg 95
8331 CV Steenwijk
www.woontotaal.nl
www.decoloop.com
www.sieval.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven