Experts ontwerpen lijn voor keukenbladen

Cosentino heeft patroonexperts en -ontwerpers, Anna Murray en Grace Winteringham van Patternity, opdracht gegeven om een collectie voor Dekton te maken die het nieuwste materiaal weerspiegelt. Elk van de individuele kleuren is esthetisch innovatief en raakt als collectie de toekomst van wereldwijde trends. Geïnspireerd door vloeistof en trouw aan de Patternity stijl, draait het concept van de collectie rond de schoonheid van de natuur, milieubewustzijn en het vieren van duurzame ontwerppraktijken.

De Dekton Liquid Collection heeft drie kleuren: Liquid Shell, Liquid Embers en Liquid Sky.


Dekton Liquid Shell

Dekton Liquid Shell

Liquid Shell is subtiel en zacht, een eerbetoon aan hetgeen zich onder de golven van de oceaan bevindt. De oceaan herinnert aan de ritmische beweging van het leven, een zachte stroming die nieuwe structuren en soepele oppervlakken creëert. In samenhang met de getijden van de oceaan wordt het ontwerp van Liquid Shell ook geïnspireerd door de maan. De parelachtige tint wordt afgewisseld met gebroken wit en een golvend patroon zoals dat van het landschap van de oceaanbodem.


Dekton Liquid Embers

Dekton Liquid Embers
Liquid Embers verbeeld de samenkomst van vuur en vloeistof, een ruimte die diep onder het oppervlak van de aarde ligt. Het doet denken aan magma, een kruising tussen het einde en een nieuw begin. Dit maakt van Liquid Embers een donker koolstofachtig ontwerp dat de alchemie van de elementen visualiseert. Op plekken waar het universum samenkomt, vernieuwt dit patroon intuïtie, potentie en creativiteit.


Dekton Liquid Sky

Dekton Liquid Sky
Een wervelend, gemarmerd, gewolkt patroon dat de wetenschappelijke principes van vloeistofdynamiek eert. De unieke karakteristieken van Liquid Sky bestaan uit een witte basis met stromende grijze aders. Het ontwerp verkent de beweging van zwaartekracht, de interactie tussen de elementen, hun materie en is een eerbetoon aan wervelende energie en eeuwige beweging.

Patternity
Vanuit de basis in Oost-Londen is Patternity snel uitgegroeid van een platform met betoverende afbeeldingen tot een volledige interdisciplinaire creatieve studio met een programma met evenementen en educatieve initiatieven. Hun werk verkent de patronen waar het leven uit bestaat en laat anderen andere manieren zien om naar de wereld te kijken en zich verbonden te voelen. De expertise van Anna en Grace, evenals hun creativiteit en unieke perspectief, zijn al gebruikt door Apple, Bompas & Parr, de BBC, Céline, Clarks Originals, Levi’s, Selfridges, en vele anderen.
Patternity -ontworpen producten worden wereldwijd verkocht in voorname musea en iconische retailers wereldwijd.

Meer informatie:
Cosentino 
www.cosentino.com  
info.nl@cosentino.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.