Meubelketen Maisons du Monde breidt aanbod uit door lancering van marktplaats

De Franse meubelketen Maisons du Monde wil haar eigen aanbod uitbreiden met geselecteerde merken en leveranciers door een marktplaats te lanceren. Het platform zou in de zomer online moeten gaan. Hierbij worden circa 50 externe verkopers betrokken met in totaal circa 15.000 producten in de productgroepen meubelen, buiten, textiel en beddengoed. De marktplaats zal in eerste instantie alleen toegankelijk zijn voor klanten in Frankrijk.

Volgens de laatste bedrijfscijfers voor 2019 die gisteravond zijn gepubliceerd, stegen de bedrijfsopbrengsten opnieuw met 10,3% tot € 1.225 miljard. In 2018 was al een stijging van 10,0% gerealiseerd. Vorig jaar groeide Maisons du Monde in alle verkoopregio's en kanalen en in relevante productgroepen. Op de thuismarkt van Frankrijk steeg de omzet met 3,9% tot € 672,6 miljoen ondanks de openbare stakingen als gevolg van de pensioenhervorming en de daarmee samenhangende bijzondere waardeverminderingen in de detailhandel en het magazijn in Marseille. Internationale activiteiten groeiden aanzienlijk sterker met 19,2% tot € 552,8 miljoen. Maisons du Monde genereerde online € 302,4 miljoen, een stijging van 20,1%. De winstsituatie van het bedrijf verbeterde vorig jaar. EBITDA daalde met 3, 2% tot € 152,7 miljoen en de EBIT steeg met 2,0% tot € 113,8 miljoen. De nettowinst steeg met 2,9% tot € 62,4 miljoen.

Voor het eerste kwartaal van 2020 verwacht Maisons du Monde dat de verkoop op jaarbasis stabiel zal zijn en schrijft de ingetogen voorspelling toe aan de arbeidersstaking in de haven van Marseille, die onder meer heeft geleid tot vertragingen bij de levering van de best verkochte producten. Bovendien werd de toeleveringsketen tijdelijk onderbroken door de coronavirusepidemie en daarmee samenhangende productieonderbrekingen in China. Ook het aantal klanten in Italië, de buitenlandse markt die zwaar te lijden heeft onder de verspreiding van het virus, is gedaald.

Bron: Euwid Moebel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven