Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
World Sleep Day: top 2 dromen gaat over achtervolgd worden...

'Bedgeheimen van de Nederlander onthuld'

Vandaag, 13 maart is het Happy World Sleep Day en worden de bedgeheimen van de Nederlander onthuld. Een goede nachtrust of een leuke vrijpartij? Voor Nederlanders blijkt deze keuze helemaal niet zo lastig. In het kader van deze dag liet Swiss Sense onderzoeken hoe het is gesteld met onze slaapgewoontes. Uit dit onderzoek onder 1.000 Nederlanders blijkt dat slaap voor de overgrote meerderheid heel belangrijk is (91,3%). Zelfs zo belangrijk dat meer dan de helft (54,2%) een goede nachtrust verkiest boven seks. En bijna 1 op de 3 Nederlanders droomt weleens over een vrijpartij met iemand anders dan zijn of haar partner (32%). Vooral met een ex of collega. Is het voor jou een vrijdag of een vrij-dag? 

Liever een goede nachtrust of een vrijpartij? 
‘Ik verkies een nacht lekker slapen boven seks’. In opdracht van Swiss Sense legde onderzoeksbureau iVOX onder meer deze stelling voor aan 1.000 Nederlanders. Meer dan de helft van de respondenten (54,2%) stemden in met deze stelling en verkiest een goede nachtrust dus boven vrijen. Dat geldt met name voor vrouwen. Zo’n 61,4% van de vrouwen is het eens met deze stelling tegenover 47,1% van de mannen. Als we naar leeftijd kijken, zijn het jongeren onder de 34 jaar die het vaakst slapen boven seks verkiezen (60%). Onder 55-plussers kiest de helft (50,9%) voor een nacht goed slapen in plaats van een vrijpartij. 

4 op 10 mannen wil nachtrust opgeven voor seks
Wie verkiest er dan wel een vrijpartij boven een nacht lekker slapen? Meer dan 4 op de 10 mannen (43%) is bereid om wat minder te slapen als daar een stomende vrijpartij tegenover staat. Bij vrouwen is dat bijna de helft: 22,3%. Vrouwen lijken dus meer gehecht te zijn aan hun nachtrust dan mannen. Meer dan de helft van de ondervraagden (55,7%) vindt een vrijpartij overigens wel fijn, maar niet noodzakelijk voor een goede nachtrust. Zo’n 1 op de 10 (11,8%) zegt daarentegen een beetje stoeien voor het slapen gaan juist wel écht nodig te hebben om ‘s nachts lekker te kunnen slapen. 

Slapen zeer belangrijk bevonden
Slapen wordt door het overgrote deel van de respondenten zeer belangrijk gevonden (91,3%). Vrouwen geven net wat vaker aan slaap zeer belangrijk (93,6%) te vinden dan mannen (88,9%). Toch geeft 1 op de 10 ondervraagden (11,9%) aan juist niet graag te slapen. Dat geldt vooral voor mannen (14,5%).

Bijna een derde droomt weleens over seks met iemand anders dan partner
Tijdens de slaap is de bekende val-droom de meest voorkomende. Zo’n 42,7% heeft weleens gedroomd van een val van bijvoorbeeld een gebouw of een trap. Ook hebben we vaak het idee dat we worden achtervolgd in onze droom (38,2%). Op de derde plek komt een minder nare, maar licht onzedige ervaring. Bijna 1 op de 3 Nederlanders (32%) geeft aan ooit weleens gedroomd te hebben over seks met iemand die niet zijn of haar partner is. Bij mannen staat deze droom zelfs op plek één (33,6%), bij vrouwen op plek drie (30,4%).  

Dromen over die ene collega
Behoorlijk wat Nederlanders hebben dus weleens gedroomd over mensen in hun omgeving waar ze niet mee samen zijn. Als er romantisch gedroomd wordt, gaat dat het vaakst over een collega, ex-geliefde of beroemdheid. Mannen (22,2%) geven vaker aan ooit romantisch over die ene collega te hebben gedroomd dan vrouwen (11,6%).  



Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Swiss Sense in februari 2020 onder 1.000 Nederlanders van 18 jaar of ouder, representatief op geslacht, leeftijd en diploma.

www.swisssense.nl 

Publicatiedatum: