Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lanceerexpert komt met opvouwbare meubellijn

Met een achtergrond als Brian Ignaut, een expert op het gebied van zonnepanelen voor het SpaceX-programma, lijkt het 'lanceren' van een nieuwe carrière op het lijf geschreven. 



Het meubilair dat Ignaut met zijn bedrijf Degrees of Freedom in Venice (Californië) produceert, is niet het normale meubilair dat je in elke winkel voor woonaccessoires zou aantreffen. In plaats daarvan bouwt elk stuk voort op zijn ervaring met het ontwerpen van zonnepanelen die het Dragon ruimtevaartuig gebruikt om zonnestroom te verzamelen na het betreden van de ruimte. Na zes jaar designwerk gedaan te hebben bij SpaceX, sprong Ignaut het meubelproductie-universum binnen en bracht zijn affiniteit met het inklappen van onderdelen met zich mee. Hij ontwierp al een tijdje opvouwbaar meubilair als hobby voordat hij de 'ruimte' in zijn leven creëerde om er fulltime aan te werken.

Zoals op zijn Instagram is te zien, gaat de ontwikkeling van elk product gepaard met eindeloze proeven en ontwerpwijzigingen, methodisch en volhardend in de richting van eenvoudiger in- en uitklappen. Het doel van Ignaut is dat elke meubel esthetisch, functioneel en met minimale inspanning kan worden opgezet.

Drie producten hebben het onderzoeks- en ontwerpproces doorlopen en zijn momenteel beschikbaar op de website van het bedrijf.

Hoewel het opvouwen van meubels geen nieuwe uitvinding is, is Degrees of Freedom uniek in het gebruik van scharnieren die werken met een minimale inspanning, zonder aan stabiliteit in te leveren.

Meer informatie:
Degrees of Freedom
www.enjoydof.com

Publicatiedatum: