Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bang & Olufsen kiest voor jonge designer om ​​balans te vinden in sonisch ontwerp

Bang & Olufsen blijft de manier waarop we muziek ervaren aanpassen door samen te werken met ontwerper Benjamin Hubert voor de Beosound Balance.

Bang & Olufsen is altijd onlosmakelijk verbonden geweest met design van hoge kwaliteit. Het esthetische erfgoed van het Deense bedrijf ontstond uit nauwe samenwerkingen met consultants, waardoor een harmonieus, onderscheidend uiterlijk ontstond dat geavanceerde sonics integreerde met modernistische vormen. "We hebben een rijke traditie van samenwerking met externe ontwerpers", zegt de vice president design van Bang & Olufsen Gavin Ivester. "We doen ook veel werk met jonge ontwerpers - we praten altijd met nieuwe mensen."

Een van die nieuwe mensen was Benjamin Hubert van Layer. De studio van Hubert heeft gewerkt aan vele projecten die de domeinen van kunst, ontwerp en technologie overbruggen. De samenwerking met B&O leek een logische volgende stap. "Ze bezochten onze studio een paar jaar geleden", zegt Hubert. "We spelen allebei in deze ruimte tussen kunst en meubels en daar zijn ze mee verbonden." De Beosound Balance is hun eerste gezamenlijke project.

Hoewel de esthetische kant van Balance fantastisch verfijnd lijkt, werd de vorm aangedreven door de complexe opstelling van akoestische technologie binnenin. "Het is ontworpen om in het midden van de kamer, op de vloer of op een plank te worden geplaatst", zegt Hubert. De Balance is ontworpen om er goed uit te zien, zelfs als deze niet wordt gebruikt. Sculpturale stevigheid en monolithische, minimale vormen zijn een kernkenmerk van B&O's producten.

Met de bijbehorende app kun je het focuspunt verplaatsen, van links naar rechts, waardoor bas of hoge tonen, zang of instrumenten worden verbeterd en de ruimte wordt verzadigd met geluid. Het is een opmerkelijk bewijs van de manier waarop slim geprogrammeerde DSP meerdere luidsprekers in een enkele eenheid kan gebruiken om de manier waarop we naar muziek luisteren volledig te transformeren.

Meer informatie:
Bang & Olufsen
www.bang-olufsen.com 

Publicatiedatum: