Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Collectible Design Fair 2020 broedplaats van multidisciplinaire samenwerking

In het Vanderborght-gebouw in Brussel vond afgelopen weekend de Collectible Design Fair plaats. Sinds 2018 heeft Collectible een nieuw formaat voor designbeurzen neergezet. Deze derde editie omvatte meer ontwerpgebieden, de beurs bestond uit meer dan 100 internationale deelnemers, waaronder terugkerende galeries Maniera, Valerie Traan en Camp, en nieuwe exposanten zoals SIDE Gallery en Theoreme Editions. De beurs combineerde een geavanceerd en experimenteel ontwerp van gevestigde namen en nieuw talent, waarbij onafhankelijke ontwerpers, galeries en culturele instellingen samenwerken. 

Nieuw gedeelte: Op maat gemaakt
Onder de nieuwe samengestelde delen van de beurs was Bespoke, met nieuwe high-end opdrachten van ontwerpstudio's en merken. Inbegrepen een debuutcollectie van de in Mexico gevestigde Franse ontwerper Llewellyn Chupin, getiteld Terra. Geïnspireerd door haar reizen, realiseert Terra vormen die zich richten op materialiteit en archetypische vormen.

Scenografie door Tomas Dirrix
De ingang van het Vanderborght-gebouw was in handen van architect Tomas Dirrix, wiens praktijk zich richt op culturele invloeden en materialiteit, met een fantasierijke kijk op ruimte en constructie. Bij Collectible heeft Dirrix een scenografie gecreëerd die is geïnspireerd door Romeinse ruïnes, die bezoekers verwelkomde en de experimentele sfeer op de beurs presenteerde.

Samengesteld door Brent Dzekciorius
Meer dan 30 internationale ontwerpstudio's zijn door curator Brent Dzekciorius geselecteerd in een nieuwe sectie die een ruimte biedt voor radicale experimenten en ontdekking. Hier stonden baanbrekende processen en productietechnieken in nieuw werk op gradiëntplinten van aardewerk ontworpen door Studio Döppel. Opgenomen in de selectie was de Rotterdamse Supertoys Supertoys-studio, wiens speelse stukken bedoeld zijn om de grenzen tussen gereedschap en artefact te vervagen, en ontwerper Ward Wijnants Blend-project: een kleurrijke verkenning van het gebruik van hout.

Nieuwe sectie: Food Design
Een nieuw concept onthuld tijdens de editie van dit jaar richt zich op voedselontwerp, met creatieven die innovatie in deze microsectie verkennen. De zeven multi-sensorische displays omvatten werken van de Oostenrijkse ontwerper Nadja Zerunian, die een onderzoek naar honing presenteerde. Door de vloeibare objecten in glas, brons, goud en parel te serveren, kan Zerunian de balans van goedheid testen, die, als het niet zorgvuldig wordt gekalibreerd, giftig wordt.

Meer informatie:
Collectible
www.collectible.design

Publicatiedatum: