Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart Kreukniet: "Groenbranche is over algemeen erg conservatief"

Online platform The Greencloud moet voor de nodige veranderingen gaan zorgen

Momenteel wordt er in Rilland ijverig gewerkt aan een grote innovatie binnen de groenbranche. The Greencloud, een online interactief platform waar een breed scala aan 'groene producten' gevonden kan worden, moet voor veranderingen binnen de sector gaan zorgen.

Het platform stelt de gebruiker in staat om op een gemakkelijke manier eigen moodboards, projecten of producten samen te stellen. Dit alles op het gebied van groen en decoratie.



Innovatief
Businessmanager Bart Kreukniet vertelt dat de groenbranche vandaag de dag niet aansluit bij de (interieur)architecten, zo geeft hij aan. "De groenbranche is over het algemeen een erg conservatieve markt, terwijl (interieur)architecten juist erg innovatief zijn en vooruitlopen op de rest. Wij proberen dat gat praktisch toepasbaar te overbruggen met The Greencloud."

Inspirerend
Van sfeer naar product naar order, dat is de vuistregel geweest tijdens de ontwikkeling van The Greencloud. Het proces begint met het vinden van inspiratie. Zo kan er inspiratie geput worden uit sfeeritems, de kennisbank en een scala aan plantenbakken en planten. Moeiteloos kunnen er beelden toegevoegd worden aan een persoonlijk moodboard om uiteindelijk de gewenste uitstraling te creëren.

De inspiratiebeelden zijn voorzien van een of meerdere pointers die het je nog wat makkelijker maken om bepaalde producten toe te voegen aan je moodboard of project. "Alles wat op de inspiratiefoto's te zien is, kan ook daadwerkelijk besteld worden", voegt Bart er nog aan toe.



Hij vervolgt: "The Greencloud is te vergelijken met Pinterest. Door middel van moodboards krijgt de gebruiker een duidelijk beeld van de verkrijgbare producten en hoe deze producten eruitzien in een bepaalde ruimte."

Creëren
Vervolgens kan het moodboard omgezet worden in een project. De gebruiker kan dan zelf de planten en producten toevoegen aan eigen plattegronden en ontwerpen. De inspiraties uit The Greencloud kunnen direct toegevoegd worden aan een moodboard.



Faciliteren
De gekozen producten worden verzameld en overzichtelijk in een offerte gezet. Deze kostenopgave, voorzien van bedrijfslogo, kan desgewenst gedeeld worden met de eindklant en kan dan besteld worden. The Greencloud levert, richt het in en verzorgt de nieuwe groene locatie.

Hydrozorg
Het interieurbeplantingsbedrijf Hydrozorg is de initiatiefnemer en tevens ontwikkelaar van The Greencloud. Met een eigen team van stylisten en decorateurs levert en onderhoudt Hydrozorg ongeveer 50.000 plantenbakken in de Benelux. Drie jaar geleden kwam Erwin Dek, oprichter van Hydrozorg, met het idee om een applicatie te ontwikkelen. Uit dit idee is The Greencloud ontstaan.

De lancering van The Greencloud wordt op dit moment rond augustus verwacht. Om alvast een idee te krijgen kan de website bezocht worden.

Meer informatie:
The Greencloud
sales@thegreencloud.nl
www.thegreencloud.nl

Publicatiedatum: