Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LEOXX lanceert karpetten met duurzaam karakter

LEOXX introduceert een exclusieve lijn karpetten gemaakt van gerecycled leer, wolvilt en gerecycled vilt. De nieuwe collectie die de naam STRIPES draagt, is een co-creatie met Buxkin, een innovatief en zelfproducerend ontwerpbureau van Nederlandse bodem. De collectie bestaat uit zes stijlvolle karpetten en combineert een minimalistisch grafisch design met de warmte van hoogwaardige natuurlijke materialen.

Innovatief materiaalgebruik
Naast het strakke lineaire design valt STRIPES op door zijn innovatieve en duurzame materiaalgebruik. De karpetten, verkrijgbaar in diverse formaten, zijn gemaakt van gerecycled leer, wolvilt en/of gerecycled vilt en worden op ambachtelijke wijze met de hand in Nederland vervaardigd. Bijzonder is dat de materiaaleigenschappen tegengesteld lijken. Het gerecyclede leer oogt stug en hard, maar voelt dankzij de natuurlijke herkomst warm aan. De combinatie met natuurlijk wolvilt voegt nog meer warmte en comfort toe en zorgt daarbij ook nog eens voor uitstekende akoestische eigenschappen.

Zero waste
Alle STRIPES-creaties zijn ontworpen vanuit de zero waste-gedachte. Zo is het gerecyclede leer dat in de vloerkleden wordt gebruikt, gemaakt van restanten afkomstig uit de schoenenindustrie. Dankzij het gebruik van 100% natuurlijk wolvilt en gerecyclede materialen zijn de karpetten volledig recyclebaar. Hans ter Hart, directeur van LEOXX: “Bij LEOXX vinden we het belangrijk een bijdrage te leveren aan de oplossing van het duurzaamheidsvraagstuk. De STRIPES-collectie past uitstekend bij ons streven om onze ecologische voetdruk verder te reduceren. Dankzij het gebruik van gerecyclede en natuurlijke materialen voorkomen we verspilling en dragen we bij aan het terugdringen van de afvalberg.”

Co-creatie
STRIPES is ontstaan uit een co-creatie tussen Buxkin en LEOXX. De twee partijen, die creativiteit, innovatie en duurzaamheid beiden hoog in het vaandel hebben staan, vullen elkaar uitstekend aan. Wilma Dijkgraaf en Jan Veldhoen, oprichters en eigenaren van Buxkin: “Als inmiddels bewezen succesvolle internationale startup waren wij toe aan een volgende stap en zochten we een samenwerkingspartner met een gevestigde naam in de projectbranche. Allereerst in onze thuisbasis Nederland. Die vonden we in LEOXX. Onze gedeelde liefde voor interieurdesign, innovatie en duurzaamheid bleek een perfecte basis voor het neerzetten van een gezamenlijke collectie.” Hans ter Hart: “Buxkin is een waardevolle toevoeging aan ons uitgebalanceerde assortiment harde en zachte kwaliteitsvloeren. Het merk en zijn producten zijn in alle opzichten designwaardig. Niet alleen op esthetisch en functioneel vlak, maar ook met het oog op de toekomst. Het creatieve gebruik van duurzame materialen en de groene ambities die, net als bij LEOXX, in het dna van Buxkin verankerd zijn, maken het plaatje voor ons en onze klanten compleet.”

Over Buxkin
Buxkin is een innovatief en zelfproducerend ontwerpbureau, in 2015 opgericht door Jan Veldhoen en Wilma Dijkgraaf.

Over LEOXX
LEOXX is een eigenzinnige onderneming in innovatieve projectvloeren. LEOXX helpt (interieur)architecten een onderscheidende werk- en leefomgeving voor hun opdrachtgevers te creëren door deze mooier, gezonder en duurzamer te maken.

Meer informatie:
LEOXX
www.leoxx.nl

Publicatiedatum: