Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BNO benoemt twee leden tot erelid

Designcurator Nicole Uniquole en circulair expert Conny Bakker zijn benoemd tot erelid van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) vanwege hun bijzondere verdiensten voor het designvak. Conny Bakker wordt officieel geïnstalleerd tijdens Design Beyond Generations op 9 april a.s. Het erelidmaatschap van Nicole Uniquole wordt bekrachtigd in de setting van Masterly tijdens de Milan Design Week van 16 t/m 21 juni in Milaan.

Conny Bakker, autoriteit in circulair design
Conny Bakker is hoogleraar aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft, en een autoriteit op het gebied van duurzaam ontwerpen en circulair productontwerp. Haar onderzoeksgebied is Design for the Circular Economy. Ze verkent en ontwikkelt ontwerpmethoden en -strategieën voor de verlenging van de levensduur van producten, hergebruik, herfabricage en recycling, en de bedrijfsmodellen die deze strategieën mogelijk maken.

Voorafgaand aan haar hoogleraarschap adviseerde Conny ontwerpers en ondernemers over het verduurzamen van hun producten en diensten vanuit haar consultancybureau Info-Eco, bij Het Nederlands Vormgevingsinstituut en voor de BNO. De wereld waarin wij leven vraagt om oplossingen die minder belastend zijn voor milieu en klimaat. Conny Bakker heeft steeds het voortouw genomen in onderzoek naar duurzaam productontwerp en brengt haar kennis nu over op nieuwe generaties ontwerpers.


Links Conny Bakker met daarnaast Nicole Uniquole.

Nicole Uniquole, bevlogen designcurator 
Als bevlogen en verbindend organisator heeft Nicole Uniquole talrijke designers een eersteklas podium geboden om hun werk te tonen. Sinds de jaren negentig is zij internationaal actief als designcurator, conceptontwikkelaar en tentoonstellingsmaker, waarbij zij op onnavolgbare wijze uiteenlopende werelden weet te verbinden. Inmiddels heeft Nicole wereldfaam verworven door haar Masterly-tentoonstellingen, waarbij ze hedendaags design combineert met het werk van oude meesters.

In juni organiseert Nicole een nieuwe editie van Masterly – The Dutch in Milan tijdens de Salone del Mobile in de Italiaanse stad, en in 2021 vindt een nieuwe editie plaats van Masterly The Hague. Nicole Uniquole is met haar inzicht, energie en gevoel voor kwaliteit een belangrijke factor in de promotie van individuele ontwerpers en de Nederlandse ontwerpwereld in het algemeen.

Conny Bakker wordt officieel geïnstalleerd tijdens Design Beyond Generations op 9 april. Het erelidmaatschap van Nicole Uniquole wordt bekrachtigd in de setting van Masterly tijdens de Milan Design Week van 16 t/m 21 juni in Milaan.

Ambassadeurs voor het vak
De BNO benoemt regelmatig ereleden, vanwege hun grote verdiensten voor het vak en/of de vereniging. De ereleden van de BNO maken prominent deel uit van de ontwerpgemeenschap, geven die gemeenschap extra reliëf, vormen er het hart en vaak ook de voorhoede van. Ze zijn de voorbeelden en voorvechters, veelal zichtbaar en soms op de achtergrond. Ze zijn ambassadeurs voor de vakgemeenschap, die helpen om nog sprekender te vertellen over het ontwerpvak, de geschiedenis, de betekenis van ontwerp in de samenleving.

www.bno.nl

Publicatiedatum: