Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corona-effecten voor bert plantagie, Sanimex Design, De Eekhoorn

"Perikelen rondom het virus zouden op termijn gunstig uit kunnen pakken voor onze omzet"

Volgens een aantal lezers van Wonen360 is alle berichtgeving rond het coronavirus flauwekul, een mediahype, vanwege de buitengewone aandacht die het krijgt. Hoe het ook zij, in de interieurbranche ondervindt vrijwel elk bedrijf er de negatieve maar ook positieve effecten van. Is het niet op de korte, dan wel op de langere termijn, zo geven bedrijven als bert plantagie, De Eekhoorn en Sanimex Design aan.

Vorige week liet bert plantagie haar klanten (lees: woonwinkels) weten dat zij en de leveranciers op dit moment geen hinder ondervinden. "Maar met het oog op recente ontwikkelingen en het internationale karakter van de inkoop-, verkoop-, productie- en transportafdelingen, sluiten we enige hinder in de nabije toekomst niet uit. Helaas kunnen we de situatie in dit stadium niet goed genoeg voorspellen om hier uitspraken over te doen."

Het bedrijf bert plantagie is gevestigd aan het Laagveld 10 in Cuijk.

Volgens woordvoerster Sandra Troost van bert plantagie realiseert haar bedrijf zich ook dat zij in de nabije toekomst misschien niet gevrijwaard blijft van enige hinder. "Al ons leer wordt in Italië gelooid en we betrekken diverse stoffen en andere componenten uit China. Het zou naïef zijn om te denken dat bij ons alles doordraait terwijl een deel van de wereld stil staat.
Tegelijkertijd maken we ons sterk voor zo veel mogelijk "business as usual". We volgen de ontwikkelingen op de voet en laten ons goed inhoudelijk informeren, ook door onze (handels)partners", geeft ze aan.

Beurzen uitgesteld
Dat er in het buitenland verschillende beurzen zijn uitgesteld, is Sandra ook niet ontgaan. Ze heeft daar alle begrip voor. "Het brengt natuurlijk wel organisatorische en financiële consequenties met zich mee. Maar dat geldt ook voor het laten doorgaan van deze evenementen (met wellicht minder exposanten en bezoekers) - en het daarbij op de koop toenemen van alle gezondheidsrisico’s. De professionals achter de Salon del Mobile en de Internorga zijn geadviseerd door lokale autoriteiten, onder meer op het gebied van volksgezondheid. Het is onze plaats om ons neer te leggen bij de beslissingen die zij in alle wijsheid hebben genomen", is Sandra van mening.

Het nieuwe distributiecentrum met kantoor van de Eekhoorn Dutch Furniture uit Zwaagdijk-Oost.

De Eekhoorn
Ook de Eekhoorn Dutch Furniture ondervindt de nodige hinder van het coronavirus. De meubelmakers uit Zwaagdijk hebben te kampen met leveringen die vertraagd worden door leveranciers in China. "Er begint krapte te ontstaan bij verschillende groothandels in Europa die uit China importeren (zoals bijvoorbeeld stoffen)", laat directeur Jos de Smit weten. 
"Er is nog voldoende voorraad; de meeste artikelen kunnen we overbruggen, maar een twintigtal raakt uit voorraad. Indien de fabrieken in de komende weken niet opstarten zal de impact wel een stuk groter worden."

Onderneemt De Eekhoorn bepaalde maatregelen?
Jos: "Voor de eigen productie is een voorraad onderdelen aangelegd. Tevens is gekeken naar het verleggen van de productie naar Polen en India.
Uiteraard heeft een en ander invloed op de omzet, wij hebben een inschatting gemaakt dat dit ongeveer 2% impact zal hebben."

Hoe ziet de directie van De Eekhoorn de nabije toekomst met betrekking tot het coronavirus?
"Zeer afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende weken. Bij een grote uitbraak kunnen onze kantoren en productie stil komen te liggen, dan is de impact ineens extreem groot.
Dat er er zoveel beurzen worden afgelast, is op zich logisch,maar is voor ons niet de grootste zorg." 

Eelke Keersemaker van de sanitaire groothandel Sanimex Design.

Sanimex
Sanimex Design is dealer van Italiaanse producten. Volgens manager Eelke Keersemaker ondervindt zijn bedrijf tot op heden geen enkele probleem. "Deels omdat we veel op voorraad hebben en ook omdat we hoofdzakelijk werken met producenten die alles zelf produceren en niet afhankelijk zijn van onderdelenleveranciers uit de getroffen coronaregio's.
Onze voorraad is op peil. Voordat we ook maar iets hoorden over het coronavirus hadden we al een aantal voorraad bestellingen geplaatst. We ondernemen op dit moment geen extra maatregelen, omdat die niet nodig zijn. 
Ik denk dat de perikelen rond het virus op termijn gunstig uit kunnen uitpakken voor onze omzet. Als bepaalde concurrenten geen voorraad meer hebben en hun klanten naar alternatieven gaan zoeken."

Hoe zie je de nabije toekomst met betrekking tot het coronavirus?
"Over een paar weken is er vast wel weer ander wereldnieuws dat dit zal overschaduwen en zo zal dit net als de Mexicaanse griep naar de achtergrond verdwijnen.
Ook is het zo dat er elk jaar vele mensen overlijden aan de griep. Alleen nu gaat dit virus door al ons gereis de hele wereld over.

Dat er zoveel beurzen worden afgelast, vind ik een goede zaak. Over een paar maanden is dat denk ik niet meer nodig. Maar omdat het aantal besmettingen nog elke dag toeneemt is het verstandig om maatregelen te nemen. We moeten echter niet denken dat we alles kunnen voorkomen", aldus Eelke.