Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
650 meer exposanten tijdens Ambiente 2020;

Tevredenheid en positieve respons: succesvolle lancering voor HoReCa-hal

Voor het eerst heeft Ambiente, tijdens haar laatste beurs, een speciale hal geopend voor de horeca, waardoor dit jaar het totale aantal HoReCa-exposanten is toegenomen tot ongeveer 650. In de nieuwe hal 6.0 presenteerden merken uit 23 landen hun nieuwste collecties en boden inzichten in de wereldwijde horeca. 

Als teken van zijn toekomstgerichte aanpak heeft Ambiente zijn eetgedeelte uitgebreid om een ​​speciaal platform voor de horecasector te creëren. Met het oog op een groeiende wereldmarkt was hal 6.0 - nieuw opgericht in 2020 - een perfecte hotspot voor nationale en internationale beslissers uit het horecasegment - inclusief hotelketens, restauranteigenaren, cateringbedrijven, cruisemaatschappijen en luchtvaartmaatschappijen. De deelname van gespecialiseerde HoReCa-aanbiedingen op 's werelds grootste beurs voor consumentengoederen gaf kopers ook een unieke kans om niet alleen tafel en keukengerei te bestellen, maar ook producten uit de nieuwste lifestyle-collecties in de Giving and Living-hallen. In deze context bleken ook de dagelijkse 'HoReCa Meets Contract'-trendreizen populair, uitgevoerd door HoReCa-expert Pierre Nierhaus.

Ambiente 2020: antwoorden op wereldwijde front of house-trends
Ambiente 2020 bood HoReCa-bezoekers wereldwijde antwoorden op de front-of-house trends van morgen. De trend van gezond eten, die hotels in toenemende mate opnemen in hun ontbijtbuffetten in de vorm van vers bereide sappen, smoothies en blenders, inspireerde exposant Steelite om dit jaar een teakbuffet te presenteren - met een materiaal met natuurlijke eigenschappen die weerstand bieden tegen schadelijke stoffen en dus bijdragen aan de levensduur van het product. De ongebroken mix'n match trend met borden, schalen en schalen in een breed scala van maten en kleuren - inclusief aardetinten zoals in de RAK-collectie in 2020 - liet bezoekers ook kiezen tussen vrijwel eindeloze sterrenbeelden en individuele presentaties. Andere exposanten blonken uit door ongewone materialen en kleurkeuzes. Dit jaar, het assortiment steengoed van de Portugese exposant Vista Alegre omvatte zelfs tinten turkoois. Imitaties van natuurlijke materialen zoals leisteen of zelfs boomschors - zoals gepresenteerd door het merk Tafelstern op Ambiente 2020 - boden verdere inspiratie.

Duurzaamheid stond ook centraal in de nieuwe hal. Productlevensduur heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij aankoopbeslissingen in de HoReCa-sector. Restaurant- en hoteleigenaren stellen hoge eisen aan de kwaliteit van HoReCa-producten. De Tritan-collectie kristalglas van exposant Zwiesel is bijzonder breukvast dankzij een speciaal gehard steeloppervlak - de oplossing van het traditionele Duitse merk voor de grote robuustheid die HoReCa-producten eisen. Bovendien verbindt het bedrijf zich tot een hulpbronnenvriendelijke productie en gebruikt het geen zware metalen zoals lood. Exposant Halm heeft ook nieuwe normen vastgesteld met vaatwasbestendige glazen rietjes voor een geweldige barervaring, niet alleen in termen van gevoel en duurzaamheid, maar ook om te voldoen aan de behoeften van HoReCa-bezoekers voor duurzame producten. Beide bedrijven stonden dit jaar in de Ethical Style Guide. De samengestelde map bevat exposanten met milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productiereferenties bij Ambiente. De huidige editie bevat 314 exposanten uit 49 landen, een stijging van 27 procent ten opzichte van vorig jaar.

De volgende Ambiente vindt plaats van 19 tot 23 februari 2021.

www.ambiente.com

Publicatiedatum: