Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Muurbekleding op basis van authentieke weeftechnieken

Arte borduurt voort op ambacht en komt met vlechtwerk voor op de muur

"Herinner je je nog die rotan lampenkappen of de majestueuze gevlochten pauwstoelen, hét pronkstuk in menige woonkamer in de jaren ’70? Vandaag maken deze materialen opnieuw furore in het mode- en interieurlandschap", vertelt een woordvoerder van Arte. "Denk aan gevlochten kapsels, rieten geweven manden en raffia die al een tijdje het straatbeeld domineren en het ziet er niet naar uit dat de vlecht snel van het schouwtoneel verdwijnt. Arte borduurt moeiteloos voort op deze ambacht en komt met verassend vlechtwerk op je muur."

Pandan
Het vlechtwerk in tegelvorm vindt haar inspiratie bij de tropische plant Pandan. De vezels van deze plant zijn diagonaal in stroken gesneden en ingevlochten. De strakke, diagonale lijnen worden meteen minder abstract dankzij de natuurlijke look en feel. 

Essentials/Travellers
Een verrassende mix van tekeningen en motieven. De pure tinten en materialen zijn geïnspireerd op natuurlijke materialen zoals rotan en tropische planten. Authentieke weeftechnieken waaronder macramé en vlechtwerk liggen aan de basis van deze collectie. Met als resultaat een vintage toets en een glamoureuze twist: authentiek meets chic.

Origami
Arte: "De imitatie van gevouwen papier weerspiegelt de rimpeling van bewegend water. De plooien creëren veel reliëf en het repetitieve karakter brengt rust en regelmaat. De luxueuze afwerking van de toplaag is een inkt van zijdeglans met een zijdelook als resultaat. 

Tie-Tami
De jute- en raffiamuurbekleding Tie-Tami is een eerbetoon aan de klassieke Japanse oplossing voor vloerbedekking met geweven tatamimatten. 

Meer informatie:
Arte
Senator A. Jeurissenlaan 1210
3520 Zonhoven
info.netherlands@arte-international.com 
www.arte-international.com

Publicatiedatum: