Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kamers zweven als huisjes in Italiaans bergdorp door de ruimte"

Hotel in voormalig kerkgebouw opent de deuren

Vandaag opent Bunk Hotel Amsterdam na een grondige verbouwing haar deuren. Het hotel is gevestigd in de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord. Een monument met genoeg plek voor 304 gasten, 106 kamers, 50 Bunk Pods, 8 gezamenlijke eettafels en 1 teddybeer is te lezen op de site.


 
Pods
Om reizigers een unieke ervaring te bezorgen heeft Bunk 50 Pods ontwikkeld. Dit zijn doordacht ingerichte cabines waarin maximale privacy wordt gecombineerd met minimale kosten. Er zijn een- en tweepersoons Pods. In de buik van de kerk is een atrium gemaakt waarin de 107 compacte kamers als huisjes in een Italiaans bergdorp door de ruimte zweven. Iedere kamer heeft de functionaliteiten van een complete hotelkamer, maar door de slimme inrichting is er veel minder ruimte nodig. Wil je het extra gezellig maken dan kies je een kamer met 3-, 4- of 5-persoons bed. 

Lekker delen
Eten en drinken is extra leuk en lekker als je dit samen doet. Daarom schuif je bij BUNK altijd aan bij nieuwe vrienden. In het restaurant deel je één van de lange tafels met andere reizigers en (flexwerkende) buren. 

Rijke historie
Een gouden wet onder reizigers: om te weten waar je naartoe gaat, moet je weten waar je vandaan komt. Daarom focust Bunk bewust de aandacht op de historische architectuur van deze voormalige kerk. Met kunstwerken, lichtinstallaties, bewust gecreëerde zichtlijnen en een - soms verwonderende - routing worden de monumentale highlights geaccentueerd. Bovendien vindt Bunk het belangrijk het gebouw deel terug te geven aan de buurt. De gratis toegankelijke co-working, co-meeting, co-hangout bibliotheek is een diepe buiging naar voorbije jaren, toen het gebouw dienst deed als buurtbieb. In 1943 is het gebouw gebombardeerd. Ter nagedachtenis aan die gebeurtenis is er een monument opgericht.

De komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet en vanaf april kunnen bezoekers blijven slapen.

Over Bunk
Bunk slaat de brug tussen hotels en hostels. In een historische ambiance vinden vrienden van ver én dichtbij een speelse, optimistische en kwalitatieve ho(s)telervaring voor een eerlijke prijs. In 2019 won Bunk de award ‘Beste nieuwe horecaconcept’ van Entree Awards. 
 
Meer informatie:
Bunk Amsterdam
Hagedoornplein 2
Amsterdam
www.bunkhotels.com

Publicatiedatum: