Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Nieuwe lampen met grote persoonlijkheid'

Louis Poulsen en BIG Ideas presenteren een uitgebreide nieuwe lampenserie, Keglen, die vooral gekenmerkt wordt door zijn onderscheidende ontwerp en klassieke superieure lichtkwaliteit.

De belangrijkste stukken in de Keglen-serie zijn vier hanglampen Ø175, Ø250, Ø400 en Ø650 die elk hun eigen diffusie van licht bieden met behulp van een gebogen glazen inzetstuk, dat is ingebouwd en aangepast aan elk versie van de schaduw.


De nieuwe lampen collectie van Louis Poulsen.

"Het belangrijkste kenmerk van de lamp is het organisch gevormde glas dat perfect onder de kap zit als een kleine waterdruppel gevormd door fysica en cohesieve krachten in de natuur", zegt Jakob Lange van BIG Ideas.

Op deze manier zorgen de aparte kegelvormige lampenkappen voor een zowel aantrekkelijk als verblindingsvrij neerwaarts licht. De verschillende versies bieden de mogelijkheid van talloze combinaties in elk interieur, zoals bijvoorbeeld restaurants en vergaderfaciliteiten. Maar de hanglampen zijn net zo mooi op zichzelf, bijvoorbeeld als een eenvoudigere en meer intieme verlichting voor het huis. De lampen hebben allemaal een discrete, uniforme opening aan de bovenkant waardoor een beetje licht naar boven kan schijnen en de structuur van het snoer benadrukt.

De nieuwe lampenserie is een verdere ontwikkeling van de ‘Tirpitz-hanglamp’, die het resultaat was van de eerste samenwerking tussen Louis Poulsen en BIG Ideas. De hanglamp is gemaakt voor het Tirpitz Museum in het Deense Blåvand, dat BIG in 2017 voor de Varde-musea heeft ontworpen.

Keglen is verkrijgbaar met energiebesparende LED-verlichting in zwart en wit. De nieuwe Keglen-familie ligt vanaf februari 2020 in de winkel.

Over BIG Ideas
BIG Ideas, de technologiegedreven specialistische productdivisie van BIG, wordt beheerd door architect Jakob Lange en produceert lampen en andere soorten digitale projecten die de ontwerpen, gebouwen en ideeën van BIG ondersteunen. BIG Ideas is opgezet om meer invloed te krijgen op de gebouwde omgeving.

Bjarke Ingels Group werd in 2005 opgericht door architect Bjarke Ingels, die de architectuur blijft ontwikkelen als de kunst en wetenschap om ervoor te zorgen dat onze steden en gebouwde omgevingen passen bij de manier waarop we ons leven willen leven. 

Over Louis Poulsen
In 1924 creëerde Poul Henningsen zijn invloedrijke Paris lamp voor Louis Poulsen, en de oorsprong van hoe we nog steeds ontwerpen kan direct worden teruggevoerd op zijn opvattingen over de dualiteiten van ontwerp en licht.

Louis Poulsen, opgericht in 1874, is een Deense verlichtingsfabrikant geboren uit de Scandinavische designtraditie waar vorm de functie volgt. De functie en het ontwerp van onze producten zijn afgestemd op het ritme van natuurlijk licht. Elk detail in het ontwerp heeft een doel. Elk ontwerp begint en eindigt met licht.

Meer informatie:
Louis Poulsen
www.louispoulsen.com 

Publicatiedatum: