Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Badkamertrends van 2020 op Batibouw

De grootste Belgische beurs voor bouw, renovatie en inrichting van woningen, de Batibouw is weer van start gegaan. Dé plek om inspiratie op te doen en te kijken wat de nieuwste trends op het gebied van interieur zijn.

Hieronder een opsomming van de badkamertrends van 2020.


BRON: www.Saniweb.nl    

Kleur in de kraan
Er is een tijd geweest dat het kraanwerk beschikbaar was in alle kleuren zolang het maar een chroom afwerking had, die tijd is voorbij. Tegenwoordig zien we het kraanwerk in goud, zwart, koper en dat met glanzende maar ook matte afwerkingen.
Wastafels en baden zijn in deze tijd ook verkrijgbaar in veel kleur variatie en leverbaar naar smaak van de consument.

Natuur in de badkamer
Een kleur die het altijd goed doet is groen bij zwart. Planten geven kleur, zuurstof en soms geur aan de badkamer. Maar bij het kiezen voor een badkamerplant is het wel van belang die tegen verschillende temperaturen en vochtigheidsgraden kunnen.
Een trend dat in 2020 te zien is in de badkamers is het tegenovergestelde van de Scandinavische houtlook, de donkere houttinten.
Dankzij de geavanceerde waterproof afwerking en betere ventilatie is ook hout bezig aan een betere terugkeer in de badkamers.


Grotere douchekoppen is de trend van 2020

Inloopdouches
Elk hotel dat (op)nieuw zijn deuren opent kiest voor een inloopdouche en de inloopdouche is thuis dan ook een echte blijver. De technieken worden veiliger, de afwerkingen strakker en beschikbaar in alle vormen en maten.
Dit jaar zijn de douchekoppen nog groter geworden maar ondanks de grootte van de douchekop zijn de fabrikanten er in geslaagd om het watergebruik te minimaliseren.

Nieuwe en oude materialen
Porselein en keramiek waren lange tijd alleenheersers waren op het gebied van de wastafels is al weer wat jaren terug. Inmiddels heeft de wereld van de wastafels kennis gemaakt met Ceramilux en Corian Solid Surface, deze materialen maken dunnere en dus ook meer verfijnde vormen mogelijk. Ceramilux wordt vaak gebruik van gemaakt in baden en wastafels. Ceramilux wordt gemaakt uit natuurlijke materialen en polyesterhars, het product bestaat in een matte en glanzende versie en laat zich gemakkelijk schoonmaken.
Corian is een ander materiaal: het voelt zacht aan, is gemakkelijk in onderhoud en esthetisch. Het wordt voornamelijk gebruikt in douchebakken, ligbaden, badkamermeubels en is in een groot assortiment van kleuren verkrijgbaar. In Solid Surface zijn alle vormen mogelijk, en dat leidt tot een tal van mogelijkheden in (vrijstaande) badkuipen: van elegant en vloeiend tot strak en alles daar tussenin. Alles is mogelijk voor het pronkjuweel van de badkamer.

De doorbraak van de douche-wc
Een toiletbezoek is toch iets waar menig mens niet over wilt praten maar toch zal het even moeten. In Aziatische landen is de opkomende revolutie van de douche-wc al heel gewoon, nu kan Europa niet achterblijven. Deze toilet zorgt voor een nieuw niveau aan comfort en hygiëne. Bij een bezoek aan de douche-wc wordt met een lichaamswarmte straal water je onderlichaam gereinigd. Met de geïntegreerde geurafzuiging is er ook geen sprake meer van vervelende geurtjes.

Bron: www.bouwenwonen.net