Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontwerpen die origineel met de hand geschilderd worden

"Het is onze ambitie om dingen te maken die blijven en waar mensen graag naar kijken"

In 2016 startte Joke Martin, samen met echtgenoot Steven De Boeck, haar eigen label: BY.NOON. Dit label verenigt hun respectieve passies voor schilderen en ondernemen.

Joke studeerde af als textielontwerpster, maar ze bleef zich zowel tijdens als na haar opleiding fervent toeleggen op schilderen, voornamelijk natuurmotieven. Die interesse voor het werken met bloemen en planten leidde tot een bijkomende vervolmaking als floriste. Ondertussen werkt Joke al verschillende jaren als designer in de behang- en textielsector. In die wereld van de wanddecoratie is haar interesse voor thema's uit flora en fauna nog verder aangewakkerd en ontwikkeld.

In hun kleine atelier creëren Joke en Steven verschillende collecties kussens, met ontwerpen die telkens origineel met de hand geschilderd worden. "In korte tijd werden de collecties van BY.NOON ontdekt door winkels over de hele wereld, die de kussens aan hun assortiment toevoegden", vertelt Joke. De techniek van Joke is die van de Barokke meesters: zij probeert de ziel van een bloem te vatten met haar penseel, vaak tegen een donkere achtergrond. Ze brengt verschillende bloemen samen in één verrassende
compositie. 



Gestimuleerd door de liefde voor weelderige bloemen en planten trekken Joke en Steven, samen met hun twee jonge kinderen,
elk jaar opnieuw naar Engeland. Lange wandelingen door de wijdse natuur en vele bezoeken aan de vermaarde Engelse tuinen vormen de inspiratiebron voor telkens nieuwe dessins en collecties.

Het is de ambitie van BY.NOON om dingen te maken die blijven en waar mensen graag naar kijken. "De kussens en plaids van BY.NOON zijn als schilderijen die in de sofa liggen. Schoonheid die het dagelijks leven kleur en warmte geeft", besluit Joke.

Meer informatie:
BY.NOON
Kluizendorpstraat 114
9940 Evergem
info@bynoon.be 
www.bynoon.be 

Publicatiedatum: