Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opvallende Mini en BMW-gate trekt de aandacht

Om meer ruimte te kunnen creëren voor de Mini en BMW Premium Selection, liet BMW garage Dejonckheere uit Roeselare een nieuwbouw optrekken tegenover de bestaande showroom.
Drie functies worden gecombineerd: een toonzaal voor de BMW Premium Selection, één voor de MINI, en een werkplaats voor de carrosserie-afdeling.

Alle functies, met uitzondering van de MINI-toren, zijn tussen een betonsokkel en een betonnen dakplaat geklemd en gespreid over de volledige lengte van het perceel. De vormgeving van het project krijgt hierdoor een heel open structuur. Zowel de betonsokkel als de dakplaat worden gebruikt als functionele parkeerzone voor de wagens.


Print acoustics by Triplaco.

De showroom voor MINI bevindt zich op de eerste en de tweede verdieping, in een verticale transparante zwarte toren. De toren doet meteen dienst als hoogteaccent in het langwerpige gebouw. 

Interieur
"Voor het interieur zochten wij een akoestisch plaatmateriaal dat aansloot bij de architecturale kleurkeuzes : beton, glas en zwart aluminium", vertelt een woordvoerder. "Hierdoor kwamen wij terecht bij Print Acoustics, dat wij trouwens al gebruikt hadden in eerdere projecten."


Print acoustics by Triplaco.

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Zij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.

Het product werd gekozen als afwerking van de centrale lift- en trapkernen in de MINI-toren over de vier niveaus. Door de aanwezigheid van grote glasgevels, vloeren en plafonds in beton, was dit de meest elegante en vooral discrete oplossing. Hierdoor was het overbodig om extra akoestische oplossingen of baffles te voorzien. "Wij opteerden trouwens voor een extra matte afwerking, waardoor het uiteindelijk de wagens zijn, die de blikvangers worden.”

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, hoogwaardig fineer van Decospan, lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. 

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen zij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen. Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing. Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag.


Print acoustics by Triplaco.

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in de fabriek in Harelbeke. De kwaliteit van de producten wordt zowel tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.

Meer informatie:
Triplaco
Generaal Deprezstraat 2
B-8530 Harelbeke
info@triplaco.be 
www.printacoustics.be

Publicatiedatum: