Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Moso International en naastgelegen Defrancq gaan in vlammen op

Gunstige windrichting behoedt nieuwbouw De Eekhoorn Dutch Furniture voor rampspoed

De Eekhoorn Dutch Furniture heeft een spannende nacht achter de rug. Van vrijdag op zaterdag woedde er een zeer grote brand bij bamboeverwerkingsbedrijf Moso, te vinden tegenover de nieuwbouw van De Eekhoorn op Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn.
"Het was erg spannend, maar ons nieuwe gebouw heeft met veel geluk (voor ons gunstige windrichting) geen schade opgelopen", meldt een woordvoerder via social media. 
De panden van Moso International BV en het naastgelegen Defrancq (specialist in dak- en gevelmaterialen) gingen echter in vlammen op.


Volgens Paul Vriend, Manager Commercial Unit BeNeLux bij Moso International BV, is de brand door onbekende oorzaak ontstaan in het magazijn. "Helaas moet het volledige hoofdkantoor van Moso als verloren worden beschouwd. Gelukkig waren er geen mensen aanwezig in het pand en zijn er geen personen gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand en over de grootte van de schade kunnen we nog geen uitspraken doen. Wat we wel weten is dat Moso goed verzekerd is. Op dit moment werken we met man en macht aan het opstarten van de werkzaamheden op een andere locatie. Hoewel het hoofdkantoor zwaar is getroffen, blijft onze organisatie wereldwijd overeind. De continuïteit staat niet ter discussie. Wij zijn zeer strijdvaardig en zijn er zeker van dat wij hier, met alle aangeboden hulp, sterker uitkomen. Wij danken iedereen voor de hartverwarmende reacties. Wij verwachten op korte termijn meer antwoorden op uw vragen te hebben en vragen hiervoor uw geduld", laat hij namens Moso weten.

Het onderkomen van Moso International BV voor de brand.

Het hoofdkantoor van Moso moet als verloren worden beschouwd. FOTO GEMEENTE HOORN