Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zoon Rotterdamse meubelmaker aan de wieg van succesvol bedrijf

In 1935 dacht Gerard Keller: "Dat kan ik zelf ook"

85 jaar geleden dacht Gerard Keller, vertegenwoordiger van parketvloeren bij C. Bruijnzeel & Zonen: "Dat kan ik zelf ook". Samen met zijn broer Henk brengt hij zijn plannen in praktijk. Ze beginnen met het maken van parketvloeren. Na WO2 wordt hen gevraagd om 1.000 keukens te maken voor bouwbedrijf Bredero. Keller Keukens is een feit.

"Dat kan ik zelf ook", denkt Gerard Keller, vertegenwoordiger van parketvloeren bij C. Bruijnzeel & Zonen. Logisch eigenlijk, want als zoon van een Rotterdamse meubelmaker is hij uit het juiste hout gesneden om er ook mee te werken. Zijn oog voor details heeft Gerard niet van een vreemde, want van jongs af aan ziet hij zijn vader de mooiste meubelen maken. Dat geldt ook voor hard werken, want een meubelmaker is nooit klaar. Het ambachtelijk bezig zijn met hout kent Gerard dus wel, maar als verkoper van parketvloeren leert hij ook alles over de handel in hout. Hij ontdekt dat hij er talent voor heeft.

In 1935 brengt Gerard zijn plannen in praktijk. Samen met zijn broer Henk gaat hij parket importeren en al kort daarna besluiten ze de vloeren zelf te gaan maken. Slim, want dat stelt hen in staat de kwaliteit en afwerking voor en met hun klanten zelf te bepalen. Die persoonlijke samenwerking met klanten is het aspect waarop de broers Keller zich zullen blijven onderscheiden. Het succes van het bedrijf wordt echter onderbroken door de tweede wereldoorlog. Door gebrek aan hout kunnen er dan geen parketvloeren gemaakt worden, maar de broers zijn inventief en maken in die periode meubels van spoorbielzen. De mooiste producten en, door het materiaal, ook nog eens heel betaalbaar. Deze creativiteit blijft niet onopgemerkt. Na de oorlog krijgt Keller een opdracht die het bedrijf voor altijd zal veranderen.

Bron: www.kellerkeukens.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven