Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Consument besteedt meer aan inrichten woning

Er gaat bijna geen maand voorbij of het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft positief nieuws te melden voor en over interieurverkopers. Maand na maand worden mooie omzetten geboekt.

Volgens het CBS hebben consumenten in december 2,9 procent meer besteed dan in december 2018. Dat is de grootste groei in 2019, zo is gisteren (donderdag) bekend gemaakt. Niet alleen gaven consumenten vooral meer uit aan personenauto’s, ook werd er veel geld gestoken in woninginrichtingen. Aan duurzame goederen werd maar liefst 8,8 procent meer besteed.


Nederlanders laten het geld rollen als het gaat om woninginrichtingen. Op de foto de Caprese bank (van meubelindustrie het Anker). Deze staat (niet in, maar) buiten de showroom van Mokana Meubelen.

Vorige week nog meldde het CBS dat de detailhandel in december 5,1 procent meer heeft omgezet dan in december 2018. Het verkoopvolume was 4,2 procent hoger. 

Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie door Nederlandse huishoudens in februari gunstiger dan in december. Dat komt vooral doordat de ondernemers in de industrie positiever waren over de toekomstige ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun bedrijf en de groei van de werkzame bevolking op jaarbasis groter was. Ook de verwachting van consumenten over de toekomstige ontwikkeling van de werkloosheid was positiever.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven