Gaat 'de zuinigste Belg voor heel Nederland' uit Peer dit jaar echt met pensioen?

Jaren achter elkaar galmde de radioslogan 'De zuinigste Belg voor heel Nederland' door de ether. Niemand die het gelooft, maar de 76-jarige meubelhandelaar Denis Heylen van Meubelboulevard in Peer gaat dit jaar toch echt met pensioen. Dat zegt hij in een interview met Het Nieuwsblad. Maar wanneer zijn laatste werkdag dan wordt, weet hij nog niet. Dus gaat meneer Heylen wel met pensioen? "Dat betwijfelen ze hier ook", zegt hij met een glimlach. "Mijn echtgenote zei ook al: 'Eerst zien en dan geloven'."

Anno 2029 bezit Heylen twee toonzalen in Peer en Kortenberg. Het bedrijf telt ongeveer 120 medewerkers. Dagelijks worden meubelen geleverd in alle hoeken van de Benelux. Op speciale aanvraag realiseert Heylen ook projecten in andere landen in en buiten Europa. 

Denis Heylen werkt nog altijd vijf dagen in de week. Maar het zijn volgens hem geen weken meer van zeven dagen op zeven, zoals vroeger. "Al speel ik al wel twee à drie jaar met het idee. Voor zij die het niet geloven, het zal toch dit jaar zijn."

Zijn opvolgers, twee zonen, staan al klaar om de zaak over te nemen. Maar dat is blijkbaar nog geen uitgemaakt zaak. Tegen de redactie van Het Nieuwsblad zegt Heylen: "Dat zal de raad van bestuur beslissen. De puzzel ligt er nog niet helemaal."

Volgens Heylen kwam de grootste omzet in Peeraltijd vanuit Nederland. "Maar met de bankencrisis is er ook een woonbestedingscrisis gekomen. Onze thuismarkt was Nederland. Dat was twee derde van onze omzet. Als die markt voor de helft terugvalt, dan is dat schrikken. Al zijn we daar nu doorheen.

Lees het complete artikel hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven