Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bruynzeel Keukens maakt statement: alleen nog maar inductiekookplaten in winkel Utrecht

Nieuwbouwwoningen worden alleen nog maar gasloos gebouwd en steeds meer huishoudens maken de overstap van koken op gas naar gasloos koken. Bruynzeel Keukens kiest er voor om, vanuit duurzaamheidsoogpunt, in haar vernieuwde winkel alleen nog maar inductiekookplaten te etaleren. "Dat doen we vanuit onze voorbeeldrol en met het oog op de toekomst", laat woordvoerster Manon Stoutjesdijk weten.
"Onze leveranciers (die de apparaten leveren aan Bruynzeel Keukens) hebben nog wel een assortiment aan gaskookplaten. Indien de consument vraag heeft naar een gaskookplaat, kunnen we deze nog wel voor hem bestellen", wil ze gezegd hebben. 
We focussen ons echter op voorlichting over koken op inductie en laten dit bewust alleen nog maar zien in onze verbouwde winkels. Hiermee willen we als Bruynzeel Keukens een bijdrage leveren aan de overstap naar gasloos koken."

In de vestiging in Utrecht worden geen gaskookplaten meer verkocht.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk speerpunt binnen Bruynzeel Keukens en haar moederbedrijf de DKG groep. In het productieproces van de keukens komt dit al jarenlang naar voren. Zo produceert DKG als eerste en enige keukenproducent in Europa CO2 neutraal, streeft zij een volledig elektrisch leasewagenpark na in 2020, wordt een deel van de elektriciteit in de keukenfabriek zelf opgewekt door middel van zonnepanelen en houtafval wordt zoveel mogelijk gebruikt om nieuw spaanplaat van te maken. Is dit niet mogelijk, dan wordt het houtafval gebruikt om de fabriek mee warm te stoken.

Duurzaamheid op productniveau
Naast het duurzame productieproces, voert Bruynzeel Keukens duurzaamheid ook meer en meer door in andere aspecten van haar bedrijfsvoering. Op productniveau biedt zij opties als duurzame keukendeuren, zoals de Atlas keuken. Dit is de enige keuken in de Benelux met een Milieukeur certificaat. Ook biedt Bruynzeel het duurzame werkblad, Solid10 Green aan. Daarnaast loopt het project circulaire keukens, waarbij in samenwerking met woningcorporaties, bouwbedrijven en de spaanplaatleverancier oude keukens worden gebruikt als basismateriaal voor nieuwe keukens.

Alleen nog maar inductiekookplaten
Met de introductie van de nieuwe retailformule die Bruynzeel ontwikkelde, en welke momenteel wordt geïntroduceerd in Utrecht en Cruquius, kiest zij er vanaf heden voor om in haar winkel geen showroommodellen met gaskookplaten meer te laten zien. Dit naar aanleiding van uitkomsten van haar consumentonderzoeken én ontwikkelingen in de externe omgeving, zoals het bouwen van aardgasvrije woningen.  

"Koken op inductie wordt steeds meer de norm. We willen als keukenleverancier het goede voorbeeld geven en de consument meenemen in het brede aanbod van inductiekookplaten. We merken dat veel consumenten nog vragen hebben over koken op inductie. Daarnaast geven zij aan dat ze duurzaamheid een belangrijk aspect vinden bij de aanschaf van een keuken. Door een ruim aanbod aan dit type kookplaat te tonen, nemen we hen mee in alle mogelijkheden en voordelen die koken op inductie te bieden heeft", vertelt Manon Stoutjesdijk, PR- en communicatieadviseur bij Bruynzeel Keukens. 

Meedenken met de consument
"Zeker in de bouw en bij overheden heeft men uitdagende klimaatdoelstellingen. Wij denken hier vanuit onze rol als keukenleverancier graag mee", vertelt Manon. "Eerder zijn we op de zakelijke markt al aan de slag gegaan met dit vraagstuk. Denk aan samenwerkingen met woningcorporaties en de samenwerking die we begin 2020 met de Gemeente Rotterdam zijn aangegaan om gasloze wijken te realiseren. Door de overgang van koken op gas naar gasloos koken nu ook door te voeren in de winkel, kunnen we onze kennis op het gebied van duurzaamheid nog breder uitdragen."

"De keuze om nu ook onze winkels aan te passen, sluit volledig aan op de nieuwe retailformule. Wat de wensen van de consument ook zijn, wij ontwerpen een keuken die helemaal past bij zijn of haar wensen. Daar horen ook ruime keuzemogelijkheden op het gebied van duurzaamheid bij. Niet alleen streven we zelf een duurzaam beleid na, ook de consument heeft steeds vaker de wens om duurzaamheid te integreren zijn levensstijl. Dit houdt in dat er ook op productniveau duurzamere keuzes gemaakt worden door de consument."

Passend bij elke leefsituatie
Met regelmaat brengt Bruynzeel Keukens de wensen van consumenten in kaart. De uitkomsten worden gebruikt om ervaringen van de consument te verbeteren. In de vernieuwde winkel van Bruynzeel Keukens zijn de wensen van de consument naar een nog hoger niveau getild. Zo vind je niet alleen inspirerende zaken op het gebied van keukens, maar volledige wooninspiratie door middel van styling van vloeren, muren, woon- en keukenaccessoires. Met behulp van digitale schermen is het bij elke keukenopstelling in de winkel mogelijk om te zien wat de andere mogelijkheden zijn op het gebied van kleuren en materialen. Daarnaast biedt Bruynzeel Keukens overal inspiratie en informatie waar de consument naar op zoek is: of dit nu in de winkel is of (online) thuis op de bank met behulp van een Moodboard Maker en 3D ontwerptool.

Meer informatie:
Bruynzeel Keukens 
www.bruynzeelkeukens.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven