Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwerper Antoni Arola verlicht hanglamp met één enkele LED-strip

Ontwerper Antoni Arola heeft een verlichtingssysteem ontworpen voor het Spaanse merk Santa & Cole, waarbij gebogen metalen platen als kap dienen voor lichtstrips.

Elke variant van Arola's Lámina-licht voor Santa & Cole bestaat hoofdzakelijk uit een horizontale aluminiumstaaf van minder dan twee centimeter dik, die matzwart is gegoten en aan het plafond wordt opgehangen met bijpassende snoeren aan beide uiteinden.

Hierin zit een LED strip van 72 LED's in het kleinste model en 288 in het grootste, die naar boven projecteren op een kap gemaakt van één enkele gebogen plaat van wit gegalvaniseerd staal.
De LED's hebben een diffusor van polycarbonaat, waarvan het oppervlak is opgebouwd uit prisma's die licht in verschillende richtingen reflecteren.

Omdat de lichtbron zelf onzichtbaar blijft, creëren de lichten een zachte gloed die een ruimte zachtjes verlicht en deze in een zacht licht baadt. Het Lámina-assortiment heeft zes variaties op dit thema, waarbij wordt gespeeld met de lengte van de metalen staaf en de breedte van de kap om vierkante en rechthoekige vormen van verschillende grootte te maken.

De grootte van elk model is verre van willekeurig, maar is gebaseerd op precieze berekeningen die rekening houden met de hoeken van het licht voor een optimale diffusie.
De lampen zijn dimbaar en kunnen afzonderlijk worden gebruikt om meer gericht licht te creëren, of in groepen en clusters worden gerangschikt om een ​​hele kamer te verlichten.

In plaats van de kap te gebruiken om de LED-aansluiting te verbergen, besloot Arola om van de slanke, zwarte metalen balk een designelement te maken, wat de serie een delicaat en etherisch gevoel geeft.

De ontwerper werkt al lang samen met Santa & Cole, en heeft eerder de BlancoWhite-collectie van lichtgevende objecten gemaakt die bovenop tafels kunnen worden geplaatst, en de Cirio-familie van lichten met porseleinen tinten, die het licht filteren om een ​​warme, kaarsachtige gloed te creëren.
Het merk heeft tevens ontwerpers als lmari Tapiovaara en Miguel Milá ingeschakeld om bij te dragen aan zijn uitgebreide catalogus van verlichting en meubels.

Meer informatie
Sante & Cole
www.santacole.com

Publicatiedatum: