Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor het Zweedse verlichtingsmerk Wästberg

Ilse Crawford ontwerpt klassieke bibliotheeklamp

Het Zweedse verlichtingsmerk Wästberg's heeft de W203 Ilumina-lamp onthuld, die is ontworpen door Ilse Crawford om schoonheid te combineren met energie-efficiëntie.

Wästberg onthulde de lamp tijdens de Stockholm Furniture & Light Fair, naast andere nieuwe producten van ontwerpers, waaronder Claesson Koivisto Rune, David Chipperfield en Dirk Winkel. De in Londen gevestigde studio van Crawford werd gevraagd om een ​​moderne versie te maken van een vertrouwde typologie die de nieuwste verlichtingstechnologieën gebruikt.

De eenvoudige vorm van de lamp doet denken aan archetypische bibliotheek- of banklampen die vaak worden gebruikt om gerichte taakverlichting op een bureau of tafel te bieden. "Wästberg was geïnteresseerd in de typologie van een licht met karakter en sfeer", aldus Crawford.

"We hebben de lampen overwogen die we nodig hebben, waar we van houden en die we in onze projecten gebruiken, en vroegen ons af waar de mogelijkheden lagen. Dit is een categorie die goed wordt bediend door vintage stukken maar moeilijk te vinden is in hedendaagse producten die schoonheid combineren met energie-efficiëntie."

De lamp heeft een centrale zuil met een verborgen led-lichtbron. Licht wordt geprojecteerd op een reflector onder de schijfvormige kap om een ​​gelijkmatige gloed op het tafeloppervlak te creëren. Het product maakt gebruik van een hoogfrequente driver voor een flikkervrij licht dat ook dimbaar is. Lineaire gaten in de lampenkap laten wat licht door en creëren een regelmatig sleufpatroon rond de rand. Crawford voegde eraan toe dat het ontwerp zorgvuldig is ontwikkeld om gericht licht te bieden zonder enige schittering, om een ​​warme en vertrouwde sfeer te creëren.

De W203 Ilumina wordt geproduceerd in een hoogglanzende koperen afwerking die na verloop van tijd een onderscheidend patina zal ontwikkelen, evenals versies in aluminium en eierschaalwit. Wästberg introduceerde ook de nieuwe W181 Linier-hanglamp op de beurs, die geavanceerde technologieën en intelligente engineering gebruikt om verblindingsvrij lineair licht te leveren. Andere nieuwe lanceringen waren de W202 Halo-hanglampfamilie van de Britse architect Chipperfield, die drie conische, opaalglazen tinten omvat die een ode vormen aan het tijdloze ontwerp van de klassieke gloeilamp vieren.

De Zweedse studio Claesson Koivisto Rune herinterpreteerde zijn gigantische conische W151-hanglampen als extra kleine versies in massief aluminium die kunnen worden gebruikt om specifieke objecten onder de aandacht te brengen of om een ​​gebied te verlichten als ze worden gecombineerd. Het doel van de oprichter van het bedrijf Magnus Wästberg is om evoluerende technologieën toe te passen op manieren die de verlichting van gebruikers in hun dagelijks leven verbeteren.

"Het is van vitaal belang om het menselijke aspect in gedachten te houden met licht; niet alleen functie, maar ook voordeel", zei hij.

"Er zijn bepaalde typologieën die gewoon werken, maar door nieuwe technologieën te gebruiken, kun je het voordeel echt verbeteren. Ik ben niet alleen bezig dingen opnieuw uit te vinden en met gekke oplossingen te komen, ik wil verfijnen wat al werkt, maar het zo goed als mogelijk doen."

Meer informatie:
Wästberg
www.wastberg.com

Publicatiedatum: