Steakhouses gebruiken hem al jaren: de infraroodbrander. Hiermee wordt het vlees snel dicht geschroeid waardoor het een krokante bite krijgt. Het vlees blijft ook veel sappiger. De nieuwe Barbecook Stella 4311 vierpits barbecue heeft zo een infraroodbrander. Deze brandt met zijn extreme hitte een donkerbruine crust op elke ribeye, bavette of tonijnsteak.
De infraroodbrander zorgt er ook voor dat het gietijzeren rooster gloeiend heet wordt, waardoor de karakteristieke grillmarks op het vlees komen te staan. Dit is niet alleen voor de sier, maar geeft ook extra smaak dankzij de karamelisatie van de natuurlijke suikers in vlees en groenten.
Buitenkeuken
De Barbecook Stella 4311 is een mobiele buitenkeuken met als basis een gasbarbecue met vier branders. Met de One Hand knoppen worden de branders in één draai aangezet en kan de hitte genuanceerd geregeld worden. De geïntegreerde thermometer in het deksel is daarbij onontbeerlijk.
De verrijdbare tuinkeuken heeft veel opbergmogelijkheden voor kookgerei. Tevens heeft hij een extra groot, opklapbaar werkblad met verschuifbare accessoirehaken. De zwarte, geëmailleerde afwerking met RVS-details maakt de Stella duurzaam een geeft het een luxe uitstraling.
Variatietip
Het middelste rooster van de barbecue kan vervangen worden door een Barbecook Pizzaplaat of een Planchaplaat waarop, naast vlees en groenten, ook visgerechten, gamba’s, mosselen en pannenkoekjes gebakken kunnen worden.
Barbecook
De eerste Barbecook-barbecue werd ontwikkeld in 1985. De aanleiding hiervan was de constatering dat barbecues vaak erg primitief zijn. Barbecook stelde zich ten doel om BBQ-en efficiënter en veiliger te maken. Dit resulteerde in de QuickStart, een barbecue met het gepatenteerde aanmaaksysteem. Vandaag de dag ontwerpt en produceert Barbecook een brede range barbecues op houtskool, gas en elektriciteit.
Meer informatie:
Barbecook
www.barbecook.com