Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gepatenteerde verlichtingsconcept 'Move Me' van Zwitserse designer en Nederlands familiebedrijf

De Zwitserse designer Patrick Zulauf heeft samen met Besselink Licht eigenaar Paul Besselink uit Duiven het gepatenteerde concept ‘Move Me’ ontwikkeld en op de markt gebracht.

Met Move Me Hanglampen worden tafel, planten of schilderijen op een ludieke manier in het licht gezet. Door het magneetje in de lamp te verplaatsen kan de lichtbundel bewogen worden naar een andere richting, wat resulteert in een bijzonder schaduweffect. 



De hanglamp bestaat uit een pendelarmatuur met textielsnoer en een energiezuinige LED lichtbron. De grote gloeilamp is dimbaar zodat de lichtsterkte na aansluiting op een externe dimmer zelf reguleert kan worden. Het LED licht is geïntegreerd in de glazen lamp. Met 2700 kelvin is het licht helder & warmwit tot in de verre toekomst.

Hiernaast is de lamphoogte vrij te bepalen dankzij een creatief oprolsysteem. Er kan gekozen worden uit verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo is Move Me leverbaar in zwart, wit, chroom en grijs.



Patrick Zulauf
Patrick Nicole Zulauf werd geboren in 1974 in Langenthal, Zwitserland. Hij bracht het grootste deel van zijn jeugd door in de vliegtuigwerkplaats van zijn vader, een vliegtuigrestaurateur. Na een opleiding tot design ingenieur en metaalgieter in een klein dorpje in de buurt van Basel, zette hij zijn creatieve werk als tekenaar voort in het ontwerpstudio van Hans Zaugg in Solothurn, waar hij werkte aan designs voor meubels, verlichting, telefoons en meer.



In 2000 verdiepte Patrick zijn kennis met studies in interieurarchitectuur en productontwerp aan de kunstacademie in Basel. Vervolgens werkte hij mee aan grote projecten. In 2013 opende Patrick Zulauf zijn eigen studio in Basel, waar hij als industrieel designer en productengineer werkt aan zowel individuele items als in serie geproduceerde items. Poësie in een glazen bol: Patrick Zulauf bedacht onlangs een nieuw type gloeilamp: Move Me. Hij speelt met nostalgie en hij slaagt erin om designlampen te ontwerpen met de nieuwste LED-technologie.



Meer informatie:
Move Me
www.movemelamp.nl

Besselink Licht
www.besselinklicht.nl

Publicatiedatum: