Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bedrijf is van Katja Schuurman, Tessa Vos en Maarten van Huijstee

Return to Sender opent B2B kanaal

Return to Sender, een merk dat zich met haar producten inzet voor vrouwen uit de armste delen van de wereld, heeft een B2B kanaal  geopend via Orderchamp. Het bedrijf ondersteunt deze vrouwen op het gebied van design, innovatie, distributie en natuurlijk de verkoop van de unieke, handgemaakte producten. 

Sinds kort kunnen retailers de producten (home-, kids- en fashion accessoires) van Return to Sender inkopen voor hun winkel. De inkomsten van het merk gaan rechtstreeks ‘return to sender’, waardoor de winkelier ook bijdraagt aan de bestrijding van armoede. 

Return to Sender werd in 2006 opgericht door Katja Schuurman (zie foto), Tessa Vos en Maarten van Huijstee. Tijdens de vele reizen die Katja maakte, ontdekte ze dat soms de allerarmsten juist de mensen zijn met de allergrootste dromen en ambities. Het ontbreekt ze niet aan wilskracht of talent, maar aan kansen en mogelijkheden. Door deze realisatie ontstond het idee voor Return to Sender: een sociale onderneming vanuit de overtuiging dat eerlijke handel de motor is achter duurzame ontwikkeling. 

Return to Sender heeft inmiddels meer dan 2 miljoen producten verkocht en daardoor bijgedragen aan het creëren van ruim 8.800 banen wereldwijd.

Unieke collecties
Een deel van het succes van Return to Sender is te danken aan de bijzondere samenkomst van twee werelden in één product. Zeven Nederlandse top designers hebben zich aangesloten bij Return to Sender; zij ontwikkelen samen met vakvrouwen uit ontwikkelingslanden jaarlijks een designcollectie. De collecties zijn altijd geïnspireerd op enerzijds de technieken en materialen uit het land van de vakvrouwen, en anderzijds op de kennis van kleur en vorm van de designers. Op deze manier heb je altijd een uniek product; een handgemaakt design product mét een bijzonder verhaal.

De missie van Return to Sender is om met eerlijke en duurzame handel vrouwen te helpen om hun leven op te bouwen. Dat begint bij de productie: Return to Sender werkt samen met een internationale groep eerlijke producenten die voldoet aan de richtlijnen voor fairtrade. De winst die het bedrijf maakt, wordt direct geïnvesteerd in projecten die bijdragen aan duurzame ontwikkeling in het woongebied van de vrouwen. Door de vakvrouwen op deze manier kennis te laten maken met de Westerse markt, kunnen zij hun leefomstandigheden (en die van hun families) direct verbeteren – en bovendien leren hoe ze dit op lange termijn kunnen volhouden. 

Bron: www.orderchamp.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven