Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Circle Alemental Composites en Redwood Furniture overgenomen

'Alle ideeën, ontwerpen en elementen gaan we professioneel in de circulaire markt zetten'

Marc van der Heijden van Triboo en ontwerper Hugo van der Kallen hebben afgelopen vrijdag (14 februari) overeenstemming bereikt over de overname van Circle Elemental Composites en Redwood Furniture. Hiermee wordt de wens van Hugo van der Kallen om zijn ideeën en ontwerpen professioneel naar de markt te brengen waarheid. Hugo wil zijn creatieve focus meer gaan richten op zijn rol als ontwerper.

Het begon met een oproep van Hugo van der Kallen op LinkedIn waarin hij aangaf een tijd lang te hebben geprobeerd zijn meubellijn 'Circle' van de grond te krijgen. Het was niet gelukt en hij doet inmiddels wat anders. Hij zocht een circulair begane partij of persoon die het idee wil door zetten. Marc van der Heijden las dit bericht en reageerde direct vanuit zijn gevoel op de post. Als geen ander begrijpt hij hoe lastig het is om vanuit een innovatief idee naar een circulair verdienmodel te komen zodat je jezelf kan onderhouden en kan groeien. Er wordt veel gehyped over start-ups maar het is vaak voor de ondernemer afzien zowel zakelijk als privé. Marc begon vier jaar geleden met Triboo om het afvalprobleem aan te pakken door circulaire meubelen te maken uit afval reststromen voor het inrichten van kantoren. Met een klein start kapitaal, veel onderzoeken en ontwikkelen, veel fouten maken en leren, scheerde hij meerdere malen langs de afgrond. Door lange dagen te maken, te volharden en geloof te houden in zijn integrale logistieke visie op circulaire economie en afval loze maatschappij lukte het om stap voor stap een assortiment op te bouwen wat nu zorgt dat Triboo groeit en de kosten betaald kunnen worden. Het is nog geen vetpot maar het einde van de Death Valley Curve is in zicht.

Privé offers
Marc voelde enorm mee met Hugo en zij hebben direct een afspraak gemaakt om koffie te drinken. Marc hoorde van Hugo hetzelfde verhaal als hij zelf is doorgegaan met dien verstande dat Hugo er mee gestopt is door alle tegenslagen die er bij horen. Zeker de privé offers die je moet maken als ondernemer hakken er in.  

Nadat Marc het verhaal hoorde wat Hugo allemaal had meegemaakt en waarom hij was gestopt met het fantastische idee was het voor mij duidelijk. Triboo neemt alle ideeën, ontwerpen en elementen over en gaat hiermee verder om dit professioneel in de circulaire markt te gaan zetten. Dit mooie idee laat ik niet verloren gaan en zijn naam zal als ontwerper zal ook altijd verbonden blijven met Circle. Hugo van der Kallen zal als adviseur en ontwerper betrokken blijven maar gaat zich nu vooral richten op zijn baan bij ECO+BOUW. Een ecologische bouwbedrijf wat adviseert ontwikkelt en bouwt.    

Circle Elemental Composites is door Hugo vanuit een efficiëntie behoefte bedacht en past perfect binnen de integrale logistieke visie van Marc van der Heijden als het gaat over circulariteit en  modulaire meubelbouw. Zelf eenvoudig duurzame meubelen ontwerpen en maken die een leven lang meegaan. Met de basis elementen maak je elk meubel. En als je geen stoel meer wilt maar een bank of een tafel dan haal je hem uit elkaar en maak je dat. Voor Marc is dit is het begin van een wereldwijde community van mensen die spelen met de elementaire bouwblokken van het innovatieve meubelsysteem. Elk onderdeel is uitwisselbaar en behoud waarde. En zelf al zou je niet in een circulaire economie geloven wie zou er nou iets wat waarde heeft weg gooien. Je deelt de elementen met elkaar of brengt ze weer terug naar Triboo als je ze niet meer gebruikt. Elke  droomconstructie kan je maken. Net als LEGO maar dan met meubelen.  

Redwood Original Handcrafted Furniture opnieuw gepositioneerd
Daarnaast heeft Marc van der Heijden altijd al een voorliefde gehad voor meubelen voortgekomen uit moeder aarde die met vakmanschap en mensen handen zijn bewerkt tot works of art. Redwood zat ook in het overname pakket en werd door Hugo gebruikt om ambachtelijk meubilair te ontwerpen en maken van hout. Plannen voor hoe Redwood opnieuw geïntroduceerd zal worden in de markt worden op dit moment gemaakt. Een ding is zeker we gaan spectaculaire meubels produceren die door Nederlandse vakmensen worden gemaakt op de Nederlandse bodem. Marc van der Heijden gelooft dat  circulaire economie door lokale productie gedragen wordt. Niet in het buitenland produceren, over lange afstand vervoeren en het dan goedkoop in Nederland aanbieden met duurzame nep verhaaltjes. Made in Holland staat voor innovatie vermogen en werkgelegenheid creëren in eigen land en dat is belangrijk en daar kun je trots op zijn.

Meer informatie:
Triboo
Hoorn 234
2404 HK Alphen a/d Rijn
T. (+31) 085 025 0063
info@triboo.nl
www.triboo.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven