Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

INretail-directeur gaat in gesprek met de koning

Koning Willem-Alexander bezocht gisteren, donderdag 13 februari Beverwijk. Hij ging met winkelondernemers en andere betrokkenen in gesprek over de aanpak die leidde tot meer samenwerking en sterkere winkelstraten.
Koninklijke INretail was als enige brancheorganisatie ook uitgenodigd voor het ronde tafel gesprek dat ook op het programma stond.
De brancheorganisatie hamert steeds op het belang van gezonde winkels en aantrekkelijke straten voor onze samenleving. INretail is mede-oprichter van Stichting De Nieuwe Winkelstraat en met de daarin verzamelde expertise werd afgelopen jaren een plan uitgevoerd om Beverwijk te verbeteren.

Portret van koning Willem-Alexander. FOTO © RVD/Martijn Beekman

De aanpak richtte zich op betere en intensieve samenwerking tussen binnenstadondernemers, gemeenten en pandeigenaren om zo de aantrekkingskracht van het winkelgebied een impuls te geven. En dat werkt. Voor de koning reden genoeg een werkbezoek aan Beverwijk te brengen en te leren hoe ook in andere plaatsen een succesvolle aanpak mogelijk is.    

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken vergezelde de koning op zijn werkbezoek, evenals als de lokale wethouder economische zaken.  

In het gesprek met de koning benoemde INretail-directeur Jan Meerman (foto) de noodzaak van landelijk beleid voor winkels. Er is een landelijk Retailagenda-project met goede aandachtspunten en verder is het vooral een gemeentelijk thema. Maar het goed functioneren van winkels is een nationaal belang voor onze samenleving. Alle ministeries beïnvloeden de retail en daarom is overkoepelende afstemming nodig. Alle handelen vanuit goede bedoelingen, maar het totale overzicht wat bij winkel ondernemers terechtkomt, dat ontbreekt. INretail pleit daarom voor een nationale taskforce die ophaalt wie wat op de schouders van ondernemers legt. Deze inventarisatie moet tot inzicht leiden waar oplossingsrichtingen liggen, tot begrip leiden bij de rijksoverheid en voor regie gaan zorgen. Precies zoals lokale samenwerking en regie leidt tot succes in Beverwijk.

Bron: www.inretail.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven