ReFelt maakt akoestische panelen van gerecyclede plastic flessen

'Na vliegende start eerste projecten opgeleverd'

Het in 2019 opgerichte bedrijf ReFelt is gespecialiseerd in akoestische panelen van PET Felt. Het product kan ook gebruikt worden voor plafonds, kamerschermen, prikborden of op maat gemaakte installaties.

PET Felt wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen en past daarmee in de duurzame trend van vandaag de dag. Het bedrijf uit Arnhem is ontstaan vanuit De Vorm. De akoestische panelen zijn tegenwoordig te verkrijgen in 28 verschillende kleuren. Na een vliegende start zijn inmiddels de eerste projecten opgeleverd.


Fotografie: Stijn Poelstra, UL International met Radial lampen en de Dots wandbekleding van ReFelt.

Mix en match met online configurator
Naast de reguliere panelen, biedt ReFelt ook de mogelijkheid om met een online configurator 20 verschillende geometrische, abstracte of grafische patronen te maken. Iedereen kan hier zelf mixen en matchen met de 28 kleuren en zo makkelijk een eigen ontwerp opleveren.

Verder heeft ReFelt de Radial lamp in de collectie, ook gemaakt van hetzelfde PET Felt. Deze lamp heeft zijn weg inmiddels ook gevonden in projecten, zoals deze lobby bij UL International.

Experimenteren met PET Felt
Bij ReFelt zijn ze ook druk aan het experimenteren met 3D toepassingen van het veelzijdige materiaal. Zo is er een leuke give-away in de vorm een ‘s werelds eerste PET raket. Maar ook in 2D worden de mogelijkheden van het akoestisch PET Felt getest. Voor De Vorm is op basis van illustratie deze op maat gemaakte akoestische wandbekleding gemaakt.Meer informatie:
ReFelt
www.refelt.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven