Brabantse dorp krijgt slimme ouderenwijken

Omroep Brabant meldt dat het Brabantse dorp Aalst een van de eerste slimme wijken krijgt, speciaal bestemd voor ouderen. Door middel van moderne technologie, wordt het leven van de bewoners gemakkelijker gemaakt. Hierbij kan gedacht worden aan de projectie van een pilletje op de muur als het tijd is voor de medicijnen of een 'digitaal hek' voor bewoners met dementie.


Foto: Hoogleraar Masi Mohammadi van de TU/e

Hoogleraar van de Technische Universiteit Eindhoven Masi Mohammadi vertelt tegen Omroep Brabant: "De nieuwe wijk moet de senioren helpen bij hun zelfstandigheid in huis, maar het is ook de bedoeling dat ze zelfstandig naar buiten kunnen."

Nieuwste technologie
Masi vervolgt: "Bewoners dragen dan een polsbandje met een alarm. Als zij te ver buiten het terrein komen, dan gaat er een alarm af bij de verplegers." 
Verder kunnen er projecties op de muren getoond worden, wanneer het tijd is om te eten of om de medicijnen in te nemen


Foto: Hoogleraar Masi Mohammadi van de TU/e

"Denk bijvoorbeeld aan een projectie van een boterham of medicijnen op de muur die vertellen dat het tijd is om te eten of de pillen in te nemen. Met behulp van interactieve pijlen op de vloer wordt dan de weg gewezen naar de plek waar ze liggen."

Lees op Omroep Brabant het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven