Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

26 merken zorgen voor sfeervolle ambiance op slaapbeurs in DWI

"In vergelijking met voorgaande edities wordt er nu wel meer gekeken en minder gekocht"

Welgeteld 26 merken c.q. bedrijven waren de afgelopen dagen present op het slaapevent van De Woonindustrie. Tijdens deze voorjaarsvakbeurs, die zondag met een consumentendag van start ging en gisteren (woensdag) de laatste dag beleefde, gaven ACRO Bedding, Beds and More, Beka, Boxspring Design, Candia, Delux Scandinavia, Dico Bed Holland, Ducky Dons, Equilli, Hasena, Key West bedding, Livengo, Mahoton, Meubelfabriek De Linde, Polypreen, Poseidon, Profine, Recticel, Rowa, Skagen Beds, Swissflex, Tekvor Care, Van Houdt, Van Landschoot, Van Os Slaapkamers en Vroomshoop acte de présence. Zelden waren zoveel ondernemers eensgezind aanwezig op een slaapbeurs, die op de maandag- en dinsdagochtend ook nog met een gezamenlijk ontbijtje Breakfast in Bed werd geopend. Een rondgang langs verschillende stands leert dat dit naar meer smaakt... 

Edzard Schram (links op de foto) en Jan Heesakkers vertegenwoordigden de stand van Boxspring Design. "We zijn zeer tevreden", vertelt Edzard, terwijl de beurs nog in volle gang is. "We hebben al leuke orders geschreven."
Het Roosendaalse bedrijf van Peter de Kock showde verschillende nieuwe modellen, waaronder Madrid, een toevoeging aan de PUUR collectie. "Dit concept bestaat nu uit negen modellen. Kenmerkend aan dit model is de industriële poot", verklaarde Edzard.


John Vesters van Dico Bed Holland had deze editie een grotere stand, waarop hij met hulp van zijn rechterhand Nathasja Verhallen een aantal nieuwe modellen showde, waaronder houten en gestoffeerde bedden en een boxspring. Zijn bedrijf is ook gespecialiseerd in metalen ledikanten en ruimtebesparende bedden; vouwbedden waarmee hij in Nederland marktleider is. John kon ook verschillende nieuwe klanten verwelkomen en contacten leggen met beddenspecialisten. "In vergelijking met voorgaande edities wordt er nu wel meer gekeken en minder gekocht. Niettemin ervaar ik wel meer animo voor houten ledikanten. Het is niet voor niets dat van alle exposanten er liefst acht houten bedden verkopen."

Tekvor Care Nederland, sinds 2016 actief op de Nederlandse markt, heeft als specialisme de verkoop van hoogwaardige zorgbedden. Op het slaapevent waren Tsjeard Blom, Henk Stuut en Eric-Jan Kuen (op de foto v.l.n.r.) aanwezig weten. "Retailers krijgen het steeds beter door", zegt Tsjeard, "dat zorg ook in winkels thuishoort. "Als Tekvor Care Nederland leveren we hoge kwaliteit zorgbedden en hoog-laag systemen tegen zeer scherpe prijzen." Tijdens beurs presenteerden de mannen een nieuwe variant van de Elba Excellent, een modern twee persoonsbed met een mogelijkheid naar alle zorgfuncties."

Met zijn kenmerkende enthousiasme wist Stefan Moens (rechts op de foto) van Profine Bedsystemen de nodige vakbezoekers te trekken met zijn "meest revolutionaire slaapsysteem Profine Zen Sleep. In tegenstelling tot de bekende fiberlagen is Zen Sleep een speciaal ontwikkelde opencellige schuim die volledig lucht- en waterdoorlaatbaar is. In plaats van fiberlagen wordt in de watermatras dus Zen-schuim toegepast. De ZEN Schuim heeft een veel hogere levensduur dan fiber en vergemakkelijkt het draaien en in- en uitstappen. Hij is overigens verkrijgbaar in verschillende hardheden", liet Stefan een ieder weten.

Tom van der Linden van Meubelfabriek De Linde showde verschillende houten ledikanten, waaronder de modellen Lecce en Melbourne. "Onze nieuwe strakke modellen worden goed ontvangen door het bezoekerspubliek", vertelt Tom. "We hadden tot op de beurs nog niets over deze ledikanten naar buiten gebracht, omdat ze nog niet klaar waren. De verflaag was nog maar net op tijd droog", grapt hij. "Niettemin hebben we al een aantal orders kunnen schrijven", aldus Tom, wiens fabriek in Volkel staat waar alles in eigen beheer geproduceerd wordt.


Ook een tevreden gezicht in de stand van Delux Scandinavia, waar Luciën Verbaarschot, verantwoordelijk voor de verkoop in de Benelux, (potentiële) klanten ontving. "Ik heb veel en goed bezoek gehad. Ook mooie orders kunnen schrijven.
Delux is een beddenfabriek uit Estland gericht op het leveren van het best mogelijke slaapcomfort. Het is gewoon een mooi product met een heerlijke kwaliteit tegen een betaalbare prijs", somt Luciën op.
"Als je rond zou lopen in de fabriek, zou je zien dat we veel moeite doen om een perfect slaapcomfort te bieden waarbij we graag verwijzen naar de Scandinavische manier van slapen. Delux Scandinavia is niet alleen een slimme woordkeuze, maar het verbergt een simpele waarheid; in Scandinavië slapen ze in bed, niet er op."

Ducky Dons liet in de personen van Michel Vastenhout, Maurice Maissan en Wouter van den Bor (v.l.n.r.), zowel de vernieuwde Silvana kussen-als de dekbeddencollectie zien. Ook voor het Ducky Dons merk Castella werd op De Woonindustrie veel nieuws geïntroduceerd. De kussencollectie wordt uitgebreid met een aantal nieuwe latex modellen die op De Woonindustrie voor het eerst te zien waren. Verder werd het nieuwe Gemma kussen voor het eerst getoond: een latex kussen in een golvend model met een hoge en lage kant, verkrijgbaar in zacht en medium. "Het was voor ons de eerste keer dat we hier stonden, maar zijn tevreden over de opkomst", vertelt salesmanager Maurice.

Ook bij Cox Slaapcomfort bv uit Prinsenbeek was het een gezellige drukte. Daar kregen directeur Dennis van Oosterwijck (links) en accountmanager Sjoerd IJpelaar bezoek van Hans en Paula Groenendaal uit Bergen op Zoom, van de gelijknamige beddenspeciaalzaak uit Bergen op Zoom. Het stel, dat overigens eind januari 50 jaar getrouwd was - feliciteren kan via info@groenendaalbedden.nl ;) - en nog volop meedraait in hun speciaalzaak - nam kennis van de nieuwste collectie gestoffeerde ledikanten, maar ook lattenbodems, matrassen en boxsprings. Bij de gestoffeerde ledikanten is er keuze uit vier soorten hoofdboarden; recht gestoffeerd of bijvoorbeeld met knopen. Het nieuwe model Norris is een gestoffeerd ledikant met zijdes van 24 cm hoog. Het heeft een degelijk mdf frame met stalen hoeken. Het ledikant is verkrijgbaar in verschillende stoffen en kunstleder, lieten Dennis en Sjoerd het echtpaar Groenendaal weten.

"We hebben een prachtige stand met heel veel aanloop", zegt Jan Roosenburg van JWR Bedden.nl, die samen met zijn partner Wanda het merk Röwa (van de grootste Duitse fabrikant van hoogwaardige slaapsystemen) vertegenwoordigt. Het bedrijf heeft een permanente showroom in gebruik genomen. "Als agenten van Röwa zijn wij daar heel blij mee", aldus de twee, die vele (potentiële) klanten kennis lieten maken met de slaapsystemen en nieuwe concepten. Jan: "Ik ben een echte slaaptechniekman; ergonomie zit in mijn poriën. Röwa past dan ook ontzettend goed bij ons bedrijf; het is een merk waar je verliefd op wordt", spreekt hij waarschuwende woorden... 

Meer informatie:
De Woonindustrie
Symfonielaan 1
3438 EW Nieuwegein
T +31 303 03 27 00
info@dewoonindustrie.nl
www.dewoonindustrie.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven