Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Wastafelmengkraan van Aboutwater trekt de aandacht door zijn gedurfde elegantie'

Scherpe architectuur, gebeeldhouwde geometrie, revolutionaire technologie, krachtige kleuren, een embleem van elegantie. Een wastafel voor de moderne badkamer kan niets minder zijn dan chic, minimaal en avant-garde - zonder uitzonderingen. Dat stelt Aboutwater.

AK/25 van Aboutwater (het merk gecreëerd door Fantini in samenwerking met Boffi) is een innovatieve en sculpturale kraan.
De kraan is minimalistisch met gedefinieerde lijnen en een beslissende kleur: deze kraan combineert oosterse filosofie met hedendaagse esthetiek en trekt meteen de aandacht door zijn gedurfde elegantie die zijn geavanceerde technologie verbergt. Het is geen toeval dat het de AZ Awards 2019 (de jaarlijkse internationale erkenning voor wereldwijde uitmuntendheid in design) won in de categorie architecturale producten.

Het is een wastafelmengkraan die speelt met strengheid, formele zuiverheid en de magie van een verborgen draaibare uitloop. Het verbergt ook geavanceerde technische innovatie in de spuitmond. Het maakt deel uit van de Aboutwater-lijn, een samenwerking tussen Fantini en Boffi. De collectie bevat ook een douchemengkraan en badkuipmengkraan.

Het idee kwam van Paik Sun Kim, de in 1966 geboren Koreaanse ontwerper. Na zijn opleiding - hij studeerde kunst aan de Universiteit van Hongik - ontwikkelde hij zich tot kunstenaar en ontwierp verschillende installaties tot 1992 toen hij in een architectenstudio begon te werken als interieurontwerper. In 1994 richtte hij Paik Sun Design Studio op en werkt tegenwoordig voornamelijk aan interieurontwerp, kunstmusea, privéwoningen, showrooms, kantoren en meubels. Het ontwerp is vierkant, gewaagd, maar ook poëtisch en harmonieus. Kunst, natuur en technologie gaan samen in dit 'kleine architecturale werk' dat minimalisme tot zijn kracht maakt en technische en formele innovatie tot een onderscheidend kenmerk. Het is bedoeld voor badkamers met een uniekheid die weet hoe discreet te zijn.

Meer informatie:
Aboutwater
www.aboutwater.it 

Publicatiedatum: