Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik wilde een collectie die helpt om accenten aan te brengen in huis"

Iittala lanceert nieuwe collectie Kuru

Iittala introduceert Kuru, ontworpen door Philippe Malouin. De nieuwe home display geeft de mogelijkheid om persoonlijke, waardevolle spullen te organiseren en te tonen. 

De Kuru collectie is ontworpen door de gerenommeerde, in Londen gevestigde, Brits-Canadese designer Philippe Malouin. Kuru betekent kloof in het Fins en verwijst naar een smalle vallei tussen de steile poolheuvels. Hier kun je wandelen, kajakken of skiën in een rustige omgeving. De zorgvuldig samengestelde Kuru collectie bestaat uit een met de hand gegoten keramische schaal in drie verschillende afmetingen, een kleinere glazen schaal en een met de mond geblazen glazen vaas. Het kleurenpalet varieert van mosgroen en sevilla-oranje tot beige en (licht)grijs. De ingetogen en tegelijkertijd krachtige kleuren zorgen ervoor dat de spullen die erin worden neergelegd of -gezet tot hun recht komen. De vaas is beschikbaar in mat-helder en mat-mosgroen glas en de vorm is perfect voor één bloem of tak. 

"Het Franse woord 'vide-poche' refereert aan een schaal die je vlakbij de voordeur zet, om je zakken leeg te maken bij thuiskomst. De Kuru schalen zijn erg geschikt om persoonlijke bezittingen, zoals zonnebrillen, sleutels, koptelefoons of sieraden, in te bewaren terwijl ze op een interessante manier worden tentoongesteld. Door het naar voren brengen van de items uit het oppervlak, krijgen ze de waardering die ze verdienen. Ik wilde een collectie ontwerpen die mensen helpt om accenten aan te brengen in hun huis en om waardevolle spullen en herinneringen een plek te geven, ongeacht de omvang van hun leefruimte", legt Philippe Malouin uit.

Rustgevend design
Elk Kuru item is gemaakt om te combineren met andere items, maar heeft tegelijkertijd genoeg karakter om sterk op zichzelf te staan. De geometrische vormen, zoals de rechte wanden van de schalen, waren een uitdaging om te maken en vereisten maanden van nauwe samenwerking met de meestervaklieden van Iittala.

Award
Kuru is bekroond met een Wallpaper Design Award 2020. De vaas uit de Kuru collectie won de Best Tinted Love Award.

Meer informatie:
Iittala
www.iittala.com

Publicatiedatum: