Op Stockholm Furniture & Light Fair 2020

Pholc presenteert nieuwe collecties hanglampen

De visie van Pholc is het creëren van verlichting waarbij het uitgangspunt klassieke Scandinavische ontwerpgevoeligheden zijn, gecombineerd met hedendaagse raakvlakken: een smeltkroes van het unieke en het reguliere; van materialen en detaillering waarbij design kwaliteit betekent en esthetiek een lange levensduur en relevantie heeft.

Op de Stockholm Furniture & Light Fair  presenteert Pholc de nieuwe collecties Donna Line & Circle en Apollo Floorlamp .

Donna Line & Circle
De Donna-hanglamp geeft het gevoel van een zacht geplooid textiel, hoewel het eigenlijk is gemaakt van dun, licht aluminium. De vorm is geïnspireerd door de chique stoffen die bij high fashion worden gebruikt en de uitdagingen van het creëren van deze zachtheid met een hard materiaal in plaats van een textiel.

Een mooi en veelzijdig product met een expressieve persoonlijkheid; die in alle omgevingen evenveel past. Voor grotere ruimtes zijn er de Donna Line 120 en Donna Circle 60 & 120 die in variaties met vier, zes of acht lampen komen, en een warm direct licht naar beneden schijnen.

Apollo vloerlamp
Met een samenstelling die verwijst naar massa en gewicht, is Apollo een lamp gemaakt van een massief stuk machinaal gedraaid messing of aluminium. De conische vormen doen denken aan draaiende gyros, waarbij de nadruk ligt op een dynamische, neerwaartse stuwkracht. Een lamp met een echte verhoogde materiële aanwezigheid, waarvan de oppervlakken opzettelijk rauw zijn gelaten.

De Apollo-familie is verkrijgbaar in een reeks kleuren die afzonderlijk kunnen worden gebruikt of in verschillende hoogtes kunnen worden opgehangen als groepsconstellatie. Een nieuwe toevoeging aan de familie is de onderscheidende Apollo 180 vloerlamp, die in gelakt of zwart geanodiseerd aluminium komt. De naar boven draaiende conische vormen geven een indirect licht.

Meer informatie:
Pholc
www.pholc.se 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven