In samenwerking met LEDSign en Het Lichtlab

SVDH DESIGN presenteert nieuwe verlichtingsarmaturen tijdens Masterly in Milaan

Interieur en productontwerper Sabine van der Ham toont haar vernieuwende verlichtingsobjecten in Milaan tijdens Salone del Mobile 2020. Op een prachtige locatie in het centrum van Milaan presenteert SVDH DESIGN deze collectie in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano.

Met een frisse kijk op materiaalgebruik en design weet Nederlands ontwerpster Sabine van der Ham op geheel eigen wijze producten vorm te geven. Haar visie op verlichting is vernieuwend en innovatief. Tijdens Masterly – The Dutch in Milano worden twee verschillende collecties gepresenteerd.

TWIGGY (in samenwerking met LEDSign)
Kenmerkend voor de Twiggy collectie is de kartel structuur. Kartelrollen is conventionele draaibanktechniek binnen de staalindustrie en heeft als functie om bouten en moeren van extra grip te voorzien. De armaturen zijn vervaardigd uit natuurlijke edelmetalen welke van zichzelf al een prachtig uiterlijk hebben. Het kleine pendel formaat zorgt ervoor dat dit armatuur op veel verschillende vormen kan worden toegepast. Wanneer het aansluitpunt zich op de wand of elders op het plafond bevindt, is het mogelijk om met bijpassende kabelklemmen een grafisch lijnenspel te creëren. Hierdoor is geen één ontwerp hetzelfde en is er voor elke binnenruimte een passende oplossing mogelijk.

ZANDI (in samenwerking met Het Lichtlab)
Met zand als basismateriaal heeft Zandi een bijzondere structuur. Een korrelig materiaal en één van de meest voorkomende natuurlijke stoffen op aarde is getransformeerd tot verlichtingsobject. Rotsblokken worden zo keien, keien worden grind en grind wordt zand. Door wind en water worden zandkorrels verplaatst en vormen zandvormen op het strand en in de duinen. De slijpende werking van zand zorgt ervoor dat er bijzondere objecten ontstaan. Deze zandvormen met bijpassende gelaagdheid zijn de uitgangspunten van de Zandi. Door de 3D-printtechnologie kunnen deze blokken worden geprint. Hierdoor zijn er onbeperkte mogelijkheden en zijn de vormen eindeloos.

Een noot van de designer
"Licht is altijd om ons heen. Ik geniet van zonnestralen die, verstrooid door objecten, een spannend lichtspel vormen of diamanten toveren op het water. Deze mooie lichtmomenten zijn gevangen in mijn ontwerpen. De verrassende vormgeving verheft de armaturen tot ware kunst en geeft het licht een extra dimensie. Met hergebruik van materialen wil ik bijdragen aan het behoud van mijn inspiratiebron; de natuur."

Meer informatie:
SVDH Design
sabine@svdhdesign.com
www.svdhdesign.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven