Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Te zien tijdens Stockholm Design Week

Modulaire buitenbank: eerbetoon aan dranghek

Het Zweedse meubelmerk Massproductions zal tijdens de Stockholm Design Week een buitenbank vrijgeven dat de stalen dranghekken nabootst die vaak worden gebruikt bij concerten om de menigte te beheersen en tegen te houden.

De Roadie, wiens naam verwijst naar de arbeiders die deze barricades monteren, zal worden gelanceerd op de Stockholm Furniture & Light Fair. Het gebogen, ruwe metalen lichaam bestaat bijna volledig uit metalen staven - twee horizontale die worden gebruikt om het frame te vormen, en een rij verticale die zijn gebogen om de stoel met zijn hoge rugleuning te maken.

Ondanks dat het een twee meter lange driezitsbank is, weegt het slechts 16 kilogram en kan het gemakkelijk worden verplaatst en opgestapeld door één persoon. Op deze manier doet het product denken aan dranghekken, zowel op functioneel als op visueel niveau.

"Hoewel ze een beetje ruw en niet bijzonder mooi zijn, zijn ze interessant omdat er geen gemeenschappelijke standaard voor is. Het is een ontwerp dat onafhankelijk en parallel over de hele wereld is geëvolueerd." De buizen die Roadie vormen, zijn gemaakt van aluminium, dat is gerecycled uit weggegooide drankblikken en warmtebehandeld om ze sterker te maken.

Om het eindproduct te maken, krijgen deze een poedercoating buitenshuis in metallic zilver, petrolblauw of botergeel.

De Massproductions-bord op de achterkant van het frame is gemaakt door een fabrikant van fietsnaamborden en refereert naar het soort dat meestal op dure fietsen wordt gevonden. Met zijn zacht gebogen vorm - gebaseerd op de bestaande Dandy-bank van het merk - leent Roadie zich voor gebruik in veelvouden en gecombineerd in grotere, cirkelvormige formaties om het gesprek te vergemakkelijken.

"De designbeurs is een belangrijk onderdeel van onze operatie, het geeft ons een deadline om naartoe te werken en bepaalt de structuur voor het werk van het hele jaar," aldus CEO Magnus Elebäck, die de installatie ontwierp.

Hoewel de naam Massproductions en de methode die het beschrijft, in tegenspraak kunnen zijn met deze trage ontwerpfilosofie, beweert Elebäck dat ze in werkelijkheid elkaar verre van uitsluiten.

Van 3-9 februari vindt in Stockholm Design Week meer dan 200 evenementen plaats op locaties, showrooms en galerieën in de stad.

www.stockholmfurniturelightfair.se 

Publicatiedatum: