Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Little Greene presenteert recente samenwerking

Little Greene werkt sinds januari 2018 samen met National Trust. Het eerste gezamenlijke project was de verfcollectie Green, bestaande uit 20 originele verfkleuren uit huizen en tuinen van het Trust verspreid over Engeland, Wales en Noord-Ierland. Het project bleek zo succesvol, dat het nu is uitgebreid met een behangcollectie: The National Trust Papers. Het betreft een eclectische verzameling van moderne behangontwerpen gebaseerd op originele ontwerpen uit de gerespecteerde vastgoedportefeuille van National Trust. 

De behangcollectie bevat 40 kleurenschema’s verdeeld over zeven ontwerpen. Het vertegenwoordigt tijdloze patronen over een tijdspanne van 200 jaar, van het begin van de 18e eeuw tot het begin van de 20e eeuw. De behangontwerpen zijn gebaseerd op de originelen, gevonden in gebouwen van National Trust overal in het land. Waaronder behangpapier dat nog steeds oude muren siert, fragmenten die zijn bewaard in archiefladen en zelfs bewaarde behangrollen, die ergens op een zolder zijn gevonden.

Pavona (Erddig) c.1875
Dit flamboyante, levendige ontwerp van pauwen is een prachtig voorbeeld van een behangpapierprint uit het einde van de 19e eeuw. Het werd gevonden op de muur van de lobby van het landhuis Erddig in Wales, waarop het werd aangebracht in de jaren 1870. 

Belton Scenic c.1785
De originele, erg geliefde versie van dit behangpapier kan worden bewonderd in de Chinese slaapkamer van Belton House in Lincolnshire. Hoewel het ontwerp dateert van 1785, weten we dat het pas meer dan 50 jaar later, in 1840, werd opgehangen. 

Pomegranate c.1715
Dit Barok-ontwerp is een zeldzame en zeer oude vondst. Het werd ontdekt door National Trust en was verborgen onder wandtapijten op de muur van het landhuis Erddig in Wales. Het is geblokdrukt op met de handgemaakte papierpanelen, die direct aan de muur zouden zijn gespijkerd (en niet geplakt). 

Achillea c.1910
Dit patroon, dat oorspronkelijk maar een randontwerp was en waarvan het fragment wordt bewaard in Felbrigg Hall in Norfolk, is volledig in schaal omgevormd. 

Stag Trail c.1720
Dit klassieke Georgiaanse ontwerp kan worden bezichtigd in Greyfriars, een Middeleeuws houten huis in Worcester. In de 20e eeuw was Elsie Moore de eigenares van het huis. Zij kocht enkele ongebruikte rollen van een pastoriezolder in het nabijgelegen Pershore en liet delen ervan zien als ingelijste panelen in haar felgele eetkamer. Toen ze vermoedde dat het turquoise pigment in de grondlaag mogelijk arseen was, bedekte ze de panelen met gewoon bruin papier om een ongewilde vergiftiging van haar of haar gasten te voorkomen. 

Hencroft c.1890
De vruchtbare productie van William Morris en de Arts & Crafts-beweging is duidelijk zichtbaar in het National Trust-portfolio en ook in het Londense huis van Morris zelf (‘Red House’). 

Clutterbuck c.1805
Newark Park is gebouwd voor een hoveling van Henry VIII en is een Tudor-jachthuis in de Cotswolds. Hier is slechts een fragment van dit behangontwerp met kleine bladeren overgebleven. 

Voor elke verkochte behangrol van Little Greene wordt een bijdrage geleverd ter ondersteuning van de conserveringswerkzaamheden van National Trust. Daarnaast zal Little Greene het conserverings- en restauratieprogramma van National Trust ondersteunen door verf en papier te doneren om kleur en leven terug te brengen.

Meer informatie:
Little Greene
www.littlegreene.nl

Publicatiedatum: