Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

OP = OP!

Wonen360 geeft gratis toegangskaarten weg voor Object Rotterdam

Nog één keer betrekt pop-up platform Object de voormalige HandelsKamer, een industrieel icoon van Rotterdam.
Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2020 kunnen liefhebbers van design, architectuur, mode en kunst hier hun hart ophalen. "Object is geen gewone beurs, maar een zorgvuldig samengestelde en prikkelende mix van verschillende ontwerpdisciplines, materialen, vormen en kleuren", aldus directeur Anne van der Zwaag.

Nieuwe en vertrouwde namen
De Rotterdamse designbeurs is uitgegroeid tot het platform om aanstormend talent te ontdekken. Paulina Neiser studeerde net af aan de Design Academy en presenteert op Object een bijzondere badkamercollectie van koper en brons die in de loop van de tijd andere kleuren aanneemt. Jeroen Schokkin studeerde Fine Art aan de HKU en toont juist heel poëtisch en persoonlijk werk: met mallen van zijn eigen voeten maakte hij kleurrijke afgietsels die samen een dans vormen. Jet van de Touw volgde de welbekende sieradenopleiding van de Rietveld Academie en brengt haar nieuwe collectie naar Rotterdam. Kodai Shimizu onderzoekt de kruisbestuiving tussen Japanse crafts en nieuwe technologie in een reeks vernieuwende productontwerpen en jong talent Daan Snippe presenteert modernistische meubels van ready-made materiaal. 

Primeurs
Deze editie toont Object Rotterdam veel multidisciplinaire samenwerkingen. Klaas Kuiken, Charley Reijnders en het label Nightshop nemen de grote ruimte op de eerste etage van het pand voor hun rekening en maken hier een bijzondere show op het grensgebied van kunst en design. Het nieuwe label Badmenton presenteert speelse zitobjecten van beton in opvallende kleurcombinaties. Thijs Verhaar toont met zijn Knitwear Lab prints van beeldend kunstenaars als Loes Koomen en Louis Reith op textiel. Ook Marisa Rappard en Marieke de Jong doen deze editie mee met een gemeenschappelijke monumentale installatie, net als Zsofia Kollar en Sidney Nislow van de jonge garde, die samen een verrassende presentatie van textiel neerzetten.

Sfeer proeven
Het monumentale HAKA-gebouw ligt in het Vierhavensgebied, de creatieve hotspot van Rotterdam waar een groot aantal ontwerpers werkt. Speciaal voor de bezoekers van Object stelt een aantal van hen op vrijdag 7 februari zijn studio open voor professionals.
 
Object Rotterdam vindt plaats van vrijdag 7 t/m zondag 9 februari van 11.00-19.00 uur.
Wonen360 mag drie keer twee toegangskaarten weggeven voor het event. Interesse? Stuur een mail naar amber@wonen360.nl. OP = OP!

Meer informatie:
Object Rotterdam  
www.objectrotterdam.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven