Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Architectenbureau lanceert eerste eigen meubelcollectie

"Vallende bladeren, wuivende rietkragen, alles kan leiden tot een nieuw idee"

ENZO architectuur & interieur® heeft onlangs de meubelcollectie ZOEN gelanceerd. De bijzondere meubelen zijn ontworpen door Carlo Abdul en Jasper van Rijn. "Carlo en Jasper zijn ontzettend creatief", horen we bij ENZO. "Als kind al waren ze altijd aan het tekenen en bouwen. De één in de Nederlandse polder, de ander aan het strand van Bonaire. Nog altijd is ontwerpen hun passie, in hun werk en vrije tijd. Ze hebben hun hart gelegd in het creëren van meubelen waarin de mooiste materialen samengaan met bijzondere vormen en technisch vernuft. Ze zijn puur voor de lol begonnen met schetsen en vandaar is uiteindelijk het ene meubel na het andere ontstaan. Inmiddels staat er een hele collectie, die puur uit liefde voor het ontwerpen is ontstaan." 

ZOEN is een collectie handgemaakte meubelen van Hollandse bodem en staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom zijn de meubelen gemaakt van hoogwaardige materialen als noten- en eikenhout uit Europa, staal, messing en rookglas. En alle meubelen worden gemaakt in Nederland door echte vakmensen. Waar Carlo vooral het creatieve brein van de twee is, zorgt Jasper ervoor dat het product technisch klopt en geproduceerd kan worden. 

Geïnspireerd op de natuur
De collectie ZOENbyENZO bestaat uit salontafels, eetkamertafels, dressoirs, een drankenkast, een roomdivider en deuren. "Dat Carlo en Jasper zich hebben laten inspireren door de natuur is af te zien aan de namen van de meubelen: blad, nest, riet en graan. Vallende herfstbladeren, wuivende rietkragen, aangespoelde takken; alles kan leiden tot een nieuw idee en een eerste schets."  

Tafel van zes meter
"We ontwerpen en richten o.a. woningen in. Wanneer je een villa ontwerpt waar een tafel van zes meter in moet, ga die tafel dan maar eens vinden... Lang geleden hebben we al een tafel ontworpen die we gebruiken bij de inrichting van woningen en daaruit kwam steeds meer de vraag naar zulke ontwerpen. Hier moeten we iets mee doen, dachten we, want de vraag is er naar." 

De meubellijn blijft puur en alleen afneembaar bij ENZO architectuur & interieur®. "Bezoekers komen naar ons kantoor om de ontwerpen te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. We willen zeker niet dat het een massaproduct wordt. Er zit zoveel liefde in de meubelen."

ZOEN
"De naam van onze meubelcollectie is eigenlijk ontstaan door het spelen met de letters van ENZO, zo is ZOEN geboren. Doordat alles in Nederland wordt gemaakt zijn de ontwerpers heel nauw betrokken bij het hele proces. Zo zitten ze regelmatig met de meubelmakers rond de tafel om te overleggen. Tijdens het productieproces hanteren ze als vanzelfsprekend de hoogste kwaliteitsnormen. En de ontwerpers controleren elk meubel voordat het de werkplaats verlaat."  

De meeste ontwerpen uit de collectie zijn gemaakt van notenhout. "Dit is een hele unieke en kostbare houtsoort die goed te combineren is met andere houtvariëteiten. Daardoor staan onze meubels zowel in een strak, modern interieur als in een meer klassieke inrichting. In de kasten bijvoorbeeld zijn open elementen gemaakt, waardoor de klant er een eigen draai aan kan geven."


De ontwerpers van ZOENbyENZO: Carlo Abdul en Jasper van Rijn. 

Doel
"Ons doel is eigenlijk doorgaan met waar we mee bezig zijn. De passie voor het ontwerpen is er altijd en gaat aan de lopende band door. We zijn bij ENZO heel druk met veel mooie projecten."

Meer informatie:
ZOEN
Leimuiderdijk 239
2154 MN Burgerveen
info@zoenbyenzo.nl  
www.zoenbyenzo.nl 

ENZO architectuur & interieur 
info@enzoarchitecten.nl
www.enzoarchitecten.nl