Dekker Zevenhuizen als een van de eerste drie bedrijven opgenomen in Duurzame Hall of Fame

Tijdens het NE20 Festival van MVO Nederland is gistermiddag (donderdag 23 januari) de Duurzame Hall of Fame gelanceerd, een initiatief van Stichting MVO-Register. De eerste winnaars zijn Ben van Elk, Gerwin de Vries en Jeroen Corver. De drie MVO Koplopers, Dekker Zevenhuizen, Zalsman Kampen en Coors - Beyond Interiors zijn als eerste opgenomen in deze Hall of Fame waar duurzame initiatieven worden getoond die ter inspiratie kunnen dienen voor andere deelnemers van het register. 

Uiterst rechts Ben van Elk van Dekker Zevenhuizen.

Greengridz is het duurzame alternatief als het om maatwerkbladen gaat. Met dit product is Dekker Zevenhuizen geselecteerd door Stichting MVO-Register. 

Dekker Zevenhuizen is sinds 1930 gespecialiseerd in het bewerken van hoogwaardige materialen tot maatwerkbladen voor onder andere de keuken en badkamer. Van oorsprong heeft bij Dekker duurzaamheid altijd hoog op de agenda staan. Als familiebedrijf heeft Dekker als primaire doelstelling continuïteit en vanuit deze basisgedachte is het volstrekt logisch om na de denken over duurzame ontwikkelingen. Niet alleen van je bedrijf maar ook van materialen en supplychains. Eén van deze ontwikkelingen is de ontwikkeling en fabricage van Greengridz werkbladen.

Greengridz is een eigen ontwerp van een drager (basis) voor werk- en keukenbladen. De massieve dragers van bijvoorbeeld multiplex en spaanplaat zijn vervangen door HDF met een open rasterstructuur aan de binnenzijde. Door het nieuwe ontwerp is een lichtere drager ontstaan, waarvoor circa 60% minder hout gebruikt is. Al het hout dat voor deze bladen wordt gebruikt is FSC® gecertificeerd. Het lichte gewicht heeft niet alleen een positief effect op de arbeidsomstandigheden, het heeft ook impact op het transportgewicht. Transportverbruik en -emissies liggen lager t.o.v. massieve bladen. In 2015 heeft Dekker Zevenhuizen de Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen gewonnen voor dit product. Naast dat al het hout FSC® gecertificeerd is, heeft het ook het CARB2 label waarmee het een van de laagste emissies heeft van formaldehyde in het binnenmilieu.

Dekker Zevenhuizen heeft de CO2 impact laten toetsen door KEMA. Door enkel naar de materiaalbesparing te kijken kan worden geconcludeerd dat een lichtgewicht sandwichpaneel keukenblad 36,2 kg CO2 per standaard keukenblad bespaart ten opzichte van de massieve multiplex variant. Als de totale keten wordt meegenomen blijkt ook het verminderde transport aan tonnages positief bij te dragen aan de verduurzaming van keukenbladen in het geval van Dekker Zevenhuizen. De besparing van de lichtgewicht sandwichpanelen op massief Multiplex keukenbladen is dan 58,1 kg CO2 per standaard keukenblad. Reden is dat er minder materiaal vervoerd hoeft te worden en het vervoer per boot en korte afstand per vrachtwagen een positief effect hebben op de CO2 keten. Dit is een vermindering van 59% van de CO2-uitstoot vergeleken met een regulier multiplex blad.

Op dit moment is Dekker samen met Triboo een Greengridz drager aan het ontwikkelen van afvalvezels. Deze platen zijn 100% circulair en de eerste prototypes worden momenteel getest in diverse kantooromgevingen in het land. Deze platen moeten het komend jaar doorontwikkeld worden en door middel van een bio resin watervast gemaakt worden zodat deze ook in keuken en badkamer toegepast kunnen worden.

Meer informatie:
Dekker Zevenhuizen
info@dznet.nl
www.dekkerzevenhuizen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven