Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het toilet van de 'niet zo verre' toekomst

Waar de meesten onder ons nog een standaardtoilet en wc-papier gebruiken, maakt die combi in meer en meer huishoudens plaats voor een douchetoilet. Dave Kiek, sanitairexpert bij Lambrechts, licht kort toe waarom deze innovatieve combinatie van een conventionele wc met een douchefunctie alsmaar populairder wordt.

“In Azië, en vooral dan in Japan en Zuid-Korea, zijn douchetoiletten al jaren ingeburgerd”, vertelt Dave. “Maar ook in Europa vind je deze trend de laatste jaren steeds vaker terug. Dit nieuw technologisch hoogstandje voor in je badkamer vervangt een conventioneel toilet door een wc met elektronische toiletzitting en een geïntegreerd watersproeisysteem. Zo activeer je na het toiletgebruik met één druk op de knop het watersproeisysteem en reinigt een zachte, verfrissende waterstraal je onderlichaam.”

2 soorten douchetoiletten
Er zijn twee soorten douchetoiletten: een compleet toilet of een douchetoiletzitting die op een bestaand toilet geïnstalleerd kan worden. Bij beide opties moet er wel rekening gehouden worden met de watertoevoer en -afvoer. Ook moet het toilet voorzien zijn van elektriciteit voor de installatie.

Compleet douchetoilet
Bij een complete douchewc is alle techniek geïntegreerd in het porselein, wat een strak design oplevert. Momenteel kost een compleet douchetoilet, afhankelijk van de opties, tussen de 1.390 en 6.000 euro. Verwachting is wel dat er in de komende jaren meer en meer merken mee op de kar zullen springen. Daardoor zullen de prijzen voor een douchetoilet in de toekomst dalen.



Douchetoiletzitting
Wanneer het budget iets beperkter is, kan er gekozen worden voor een douchetoiletzitting. Deze wordt gemonteerd op een standaardtoilet.

Dave legt uit wat het grootste voordeel is van een douchetoilet: “Het is bewezen dat het hygiënischer is dan traditioneel toiletpapier”, legt Dave uit. “Klinkt logisch want als je doucht, of zelfs je auto wast, doe je dat toch ook met water en niet met een stukje droog papier.”

Extra opties
Naast de meerwaarde voor persoonlijke hygiëne, zijn de toiletten ook erg comfortabel dankzij de talrijke beschikbare opties. Zo zijn de topmodellen uitgerust met nachtlicht, automatische opening en verwarming van de bril, geurafzuiging, een droogfunctie en soms zelfs een oscillerende straal voor een totaalreiniging. Daarnaast kan de waterstraal ook worden ingesteld op de temperatuur, kracht en positie die het aangenaamst zijn voor een ideale reiniging.

Meer informatie:
Lambrechts
contact@lambrechts.eu
www.lambrechts.eu

Publicatiedatum: