Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Collectie huishoudartikelen gecreëerd van paddenstoelenschimmels

De in Seoul gebaseerde studio Craft Combine ontwierp een verzameling containers gemaakt van mycelium, een biologisch afbreekbaar materiaal, in samenwerking met Bio Lab Seoul, een openbaar biologisch laboratorium. In het project wordt aardewerk gezien als een morfologisch motief dat voor snelle vooruitgang zorgde in het leven van prehistorische mensen. Op deze manier hopen de ontwerpers dat nieuwe milieuvriendelijke materialen, zoals mycelium, opnieuw een revolutie teweeg zullen brengen in het menselijk leven.

De ontwerpers ontdekten dat mycelium een ​​zelfvoorzienend natuurlijk materiaal is dat kan worden gecombineerd met agrarische bijproducten om te groeien tot composietmaterialen. Het materiaal, een schimmelachtige bacteriekolonie, groeit door een natuurlijk en ongelijk proces. Dit maakt het moeilijk om een ​​consistente vorm en afwerking te verkrijgen omdat het groeiproces niet regelmatig is. Craft Combine profiteerde echter van deze eigenschap om unieke werken te maken die variëren in textuur, kleur en vorm.

Mycelium, dat is gemengd met stro om de voorwerpen sterkte en structuur te geven, werd gekweekt in een 3D-geprinte mal om de collectie huishoudartikelen te maken. De verschillende werken hebben verschillende vormen en structuren, die de unieke handgemaakte look van aardewerk imiteren. 

Meer informatie:
Craft Combine
www.craftcombine.com 

Publicatiedatum: