Om einde te maken aan "kijk naar mij" Instagram-fotocultuur

Restaurants schakelen massaal over naar donkerder decor

Recente trends in het interieur van restaurants evolueren gestaag naar een "anti-Instagram" -decor met verschillende restaurants die hun muren donker kleuren om gebruikers ervan te weerhouden hun eten te delen en te uploaden op sociale media. 

Restaurants voeren, volgens Reclaimthenet, allerlei manieren uit zodat klanten geen foto's maken van het eten. Dit kan bijvoorbeeld door schemerverlichting voor het creeren van een sombere uitstraling. 


Het Lucky Cat restaurant by Gordon Ramsay.

Bovendien voorspelt de wereldwijde voorspeller J. Walter Thompson ook dat "anti-Instagram" interieurs op een gestaag pad zijn om de toprestauranttrend van 2020 te worden. Perceptie van een soort stille oorlog tegen zelfverklaarde fijnproevers, beginnen restaurants nu afscheid te nemen van de overduidelijk heldere trends in het interieur, zoals verzadigde kleuren.

Het interieur van het restaurant 'Lucky Cat by Gordon Ramsey', dat begin 2019 werd geopend, omarmde bijvoorbeeld een donker interieurthema in een poging te voorkomen dat gebruikers visueel aantrekkelijke foto's van het voedsel konden maken. Bovendien werd gezegd dat het nieuwste restaurant van de beroemde chef-kok met Michelin-sterren de voorkeur geeft aan "het tactiele boven het visuele, het creëren van diepte door textuur."

Lees hier het complete verhaal over de zogeheten anti-Instagram interiors.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven