Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Na bezoek twee internationale beurzen

Headlam onthult woontrends voor 2020

Afgelopen weken bezochten Astrid en Sagitta, de collega's inkoop & productontwikkeling en marketing van groothandel Headlam, de beurzen Heimtextil en Maison & Objet, waar veel trends en innovaties te zien zijn.

Sagitta en Astrid delen graag alle mooie, verrassende en vernieuwende dingen die zij daar zagen. Van de vele interieur, textiel en kleurtrends die zij daar tegenkwam hebben zij er vier uitgelicht en met tekst en beeld toegelicht.

Expressive Color
Kleuren die er uit springen! En zelfs met een glittertje of een glans! Dat kan in Expressive Color voor 2020. Heftige prints zag je al veel op muren, maar je ziet ze straks ook steeds meer als vloerkleed of op textiel. Uitbundig en eigenzinnig voor degen die houdt van een uitdagend interieur.  

Spiritual Basic
Een trend die alles heeft. Ronde en organische vormen, robuuste structuren, natuurlijke materialen En hergebruikte materialen. Recycling is echt een "up coming thing" Textiel vervaardigd van bijvoorbeeld PET flessen is volop in ontwikkeling.

Een interieur zonder kleur is het tegenovergestelde van de hierboven genoemde trend Expressive Color. Maar ook dit past goed in het interieur van het jaar 2020. Duurzaamheid en weer terug naar de basis speelt in de trend Spiritual Basic een grote rol. 

Back to the Earth
Deze trend lijkt veel op de trend Spiritual Basic, alleen dan met kleur! De kleur roze zagen we in 2019 al vaak voorbij komen in zacht oud roze varianten. Nu in 2020 is deze trend zeker nog niet voorbij. Het pallet rose dat wij gezien hebben is uitgebreider met donker rode wijnkleuren en aardse terracotta tinten. Deze trend draait om eerlijke materialen aardse, matte kleuren en een pure uitstraling.

 

Natural Webbing
Webbing, een vlechttechniek van vroeger die in een nieuw jasje is gestoken, is nu overal in te zien. Lampen, stoelen, kasten, spiegels en nog veel meer. De webbing trend past heel goed in een interieur met Scandinavische invloeden en sluit heel erg mooi aan bij het kleurenpallet "Herbs". Of terwijl een kleurenpallet opgebouwd uit diverse kruidentinten, kerrie, saffraan, kaneel, Kurkuma. Vele gradaties in warme tinten.

Tekst en foto's Sagitta & Astrid van Headlam
sales@headlam.nl 
www.headlam.nl 

Publicatiedatum: